Nick Oliveri

Nick Oliveri is een Amerikaanse bassist uit Palm Desert, California, het meest bekend als bassist van Kyuss, Queens of the Stone Age en Dwarves. Daarnaast opereert hij regelmatig als bandleider, met als voornaamste project Mondo Generator: een punk/metal formatie die hij begon in 1997. Verder vormt hij samen met The Dwarves frontman Blag Dahlia het akoestische duo The Uncontrollables.

Oliveri begon zijn carrière in 1987, toen hij samen met John Garcia, Brant Bjork, Josh Homme en Chris Cockrell de band Katzenjammer oprichtte. Begin 1989, toen hij de band tijdelijk had verlaten, veranderden ze de naam naar Sons of Kyoss en toen hij zich weer bij zijn bandleden had gevoegd, gingen ze officieel verder als Kyuss. Oliveri speelde mee op albums ‘Wretch’ en ‘Blues for the Red Sun’ en verliet de band weer in 1992, waarna hij zich bij The Dwarves voegde. Maar het meest bekend werd hij toen hij zich aansloot bij Queens of the Stone Age in 1998, waar hij bij speelde tot 2004.

Naast solo speelt hij ook regelmatig bas op albums en tours van bevriende muzikanten, zoals Winnebago Deal, Mark Lanegan, Masters of Reality, The O.T.C. en The Knives. Oliveri staat erom bekend zonder shirt of zelfs naakt te spelen tijdens liveshows. Het meest bekende voorbeeld van die gewoonte is toen hij werd gearresteerd in Brazilië nadat hij naakt had gespeeld op het Rock in Rio festival in Rio de Janeiro.Lees meer