Montis, Goudsmit & Directie

Swingende en dansbare Soul Jazz is een voorliefde die de heren Montis, Goudsmit & Directie delen. Hammondbeest Frank Montis begrijpt de muziek als geen ander en kwam op sessies regelmatig de heren Anton Goudsmit & Cyril Directie tegen.

Een absolute killer combinatie zo bleek, dus was het tijd om vaker het podium te bestijgen. Zo geschiedde: het trio speelde afgelopen jaren onder andere op de Zwarte Cross en Mañana Mañana, in Frankrijk en op Aruba.

Op 5 december 2019 presenteerden Montis, Goudsmit & Directie hun debuutalbum ‘Taste Of Culture’ (Zip Records) in Paradiso Amsterdam en in januari 2020 deden ze dat nogmaals in een uitverkochte Paradox in Tilburg. De door COVID-19 tot drie maal toe uitgestelde tour door heel Nederland vond eind 2021 eindelijk plaats. Ondertussen werd er alweer gewerkt aan een tweede album. Deze verschijnt in april 2022 en ook dan touren de mannen weer door het land.

Met zijn ontembare energie en gevoel voor groove toont Anton Goudsmit zich de perfecte gitarist voor deze formatie en dat verbaast eigenlijk niemand. Cyril Directie stookt vanachter de drums het vuurtje nog wat harder op zodat het live alle kanten op gaat: klassiekers van Grant Green, The Meters, John Scofield, Eddie Harris, Rusty Bryant worden net zo gemakkelijk afgewisseld met eigen composities en/of jams. Zolang het maar swingt!Lees meer

Suggesties voor jou