Monster Magnet - Stonerfall

De tweede editie van Stonerfall, hét stonerrockfestival van Alkmaar en omgeving, begint vorm te krijgen! Naast het tot nu toe bevestigde Monster Magnet, zijn Camel Driver, Menhir en Abe Diddy & The Krautboys en Fire Down Below inmiddels aan het programma toegevoegd. Er komen nog meer namen aan! Dus stay tuned!

De Amerikaanse stonerrockers van Monster Magnet komen naar Alkmaar!Monster Magnet combineert al sinds 1989 jarenzeventig hardrock, comics en marihuana tot verslavend lekkere stonerrock. Onder leiding van frontman Dave Wyndorf heeft Monster Magnet een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Begin dit jaar brengt Spinefarm/UMG geremasterde versies uit van de MM-klassiekers Superjudge (1993), Dopes To Infinity (1995), Powertrip (1998) en God Says No (2001).

Camel Driver

Camel Driver is opgericht in Kiel, Duitsland, en timmert sinds 2012 lekker aan de weg. Nu komt dit driekoppige monster hun instrumentale stoner over Alkmaar uitspuwen!

Menhir

Liefhebbers van zware baspartijen en lekkere riffs kunnen gerust zijn – Menhir reist af uit het verre Groningen. Het drietal, ook actief in Ortega, staat bekend om zijn twee bassisten en knalt harde stoner, doom en astrosludge de wereld in.

Abe Diddy & The Krautboys

Abe Diddy & The Krautboys zijn terug van weggeweest! Na een zogenoemde ‘Black Sabbathical’, zijn de bandleden wat uitstapjes naar andere projecten, bands en continenten rijker. Na de drie jaar durende hiatus begon het toch weer te jeuken. Halverwege 2016 is de band weer gaan repeteren en in alle stilte, voor zover dat mogelijk was natuurlijk, nieuwe nummers gaan schrijven in de typerende Abe Diddy & The Krautboys-stijl. Inmiddels is het powertrio de set aan het finetunen, staat er een EP-opname in de planning en zijn ze met een aantal optredens vast warm aan het draaien voor Stonerfall. De ouwe diesel is weer gestart en de contactsleutel is afgebroken... Alkmaar, zet u schrap!

Fire Down Below

Fire Down Below uit Gent levert met debuutalbum Viper Vixen Goddess Saint een pareltje af in de stonerrockwereld. Denk aan moddervette riffs, een steengoeie zanger en invloeden van Kyuss. Fire Down Below wordt ook gelinkt aan bands als Truckfighters, Red Fang, Tool en Soundgarden en wordt systematisch geprezen voor hun unieke sound: een uitzonderlijke mix van fuzzed-out stoner, heavy psych en 90s grunge, met daarbovenop accenten uit de spacerock en doommetal.

Tip: voor dit evenement zijn groepstickets beschikbaar!


Lees meer


TicketsSuggesties voor jou