Stonerfall - Monster Magnet e.a.

De tweede editie van Stonerfall, hét stonerrockfestival van Alkmaar en omgeving, is helemaal rond! Naast headliner Monster Magnet is nu ook Black Rainbows uit Italië bevestigd. Ook Camel Driver, Menhir, Abe Diddy & The Kraut Boys, Fire Down Below en Ortega staan op het programma en zullen Alkmaar op zijn grondvesten doen schudden!

Let op: Victorie is cashless. Klik hier voor meer informatie.

Monster Magnet

De Amerikaanse stonerrockers van Monster Magnet komen naar Alkmaar! Monster Magnet combineert al sinds 1989 jarenzeventig hardrock, comics en marihuana tot verslavend lekkere stonerrock. Onder leiding van frontman Dave Wyndorf heeft Monster Magnet een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Begin dit jaar brengt Spinefarm/UMG geremasterde versies uit van de MM-klassiekers Superjudge (1993), Dopes To Infinity (1995), Powertrip (1998) en God Says No (2001).

Black Rainbows

Door alle pracht en praal uit de Oudheid zou je bijna vergeten dat er ook een heuse rockcultuur heerst in Rome: het zeer populaire Black Rainbows produceert heerlijk spacende psychedelische stoner. Ogen dicht, wegzweven en genieten dus!
Hun met gitaareffecten doorspekte rock, die wordt afgewisseld met een welgemikte trap op het fuzz-pedaal, doorstaat in recensies dikwijls de vergelijking met een band als Monster Magnet. En laten we die nou net ook op Stonerfall hebben.

Camel Driver

Camel Driver is opgericht in Kiel, Duitsland, en timmert sinds 2012 lekker aan de weg. Nu komt dit driekoppige monster zijn instrumentale stoner over Alkmaar uitspuwen!

Menhir

Liefhebbers van zware baspartijen en lekkere riffs kunnen gerust zijn – Menhir reist af uit het verre Groningen. Het drietal, ook actief in Ortega, staat bekend om zijn twee bassisten en knalt harde stoner, doom en astrosludge de wereld in.

Abe Diddy & The Krautboys

Abe Diddy & The Krautboys zijn terug van weggeweest! Na een zogenoemde ‘Black Sabbathical’, zijn de bandleden wat uitstapjes naar andere projecten, bands en continenten rijker. Na de drie jaar durende hiatus begon het toch weer te jeuken. Halverwege 2016 is de band weer gaan repeteren en in alle stilte, voor zover dat mogelijk was natuurlijk, nieuwe nummers gaan schrijven in de typerende Abe Diddy & The Krautboys-stijl. Inmiddels is het powertrio de set aan het finetunen, staat er een EP-opname in de planning en zijn ze met een aantal optredens vast warm aan het draaien voor Stonerfall. De ouwe diesel is weer gestart en de contactsleutel is afgebroken... Alkmaar, zet u schrap!

Fire Down Below

Fire Down Below uit Gent levert met debuutalbum Viper Vixen Goddess Saint een pareltje af in de stonerrockwereld. Denk aan moddervette riffs, een steengoeie zanger en invloeden van Kyuss. Fire Down Below wordt ook gelinkt aan bands als Truckfighters, Red Fang, Tool en Soundgarden en wordt systematisch geprezen voor hun unieke sound: een uitzonderlijke mix van fuzzed-out stoner, heavy psych en 90s grunge, met daarbovenop accenten uit de spacerock en doommetal.

Ortega

Dat deze Groningse boys in een gitzwart gat in Groningen zijn opgegroeid, bewijzen ze met hun moddervette zware riffs die door merg en been gaan. De vier heren vertellen ons het verhaal van de zee, heerlijke doom afgewisseld met atmosferische soundscapes vermengd met trage en zware riffs. Met hun in 2016 uitgebrachte langspeelsplaat Sacred laten ze horen tot de absolute Nederlandse top te horen. De schreeuwen van Richard Postma gaan door merg en been, de zware klankende bassen van Frank de Boer (niet de voetballer, die zijn carrière overigens in Alkmaar startte op de AZ Voetbalschool), de volle drums van Sven Jurgens en de veelzijdige gitaar van Alex Loods laten Alkmaar op z'n grondvesten schudden de 26e!

Tip: voor dit evenement zijn groepstickets beschikbaar!


Lees meer


TicketsSuggesties voor jou