Mister and Mississippi

SUPPORT: ELLA

Mister and Mississippi slaat met derde album Mirage muzikaal gezien een nieuwe weg in. Het geluid van het album, opgenomen in Kytopia in thuisstad Utrecht, wordt gedomineerd door een zwaar en donker geluid van synths, bas en drums, geserveerd met majestueuze gitaarmelodieën en sterke vocalen. In opbouw, dynamiek en climax is de band venijniger dan ooit en blijft er weinig over van de rustige indie-folk-sound die de eerste albums kenmerkte.

Met Mirage slaat Mister and Mississippi geen nieuw hoofdstuk open, maar is het viertal begonnen aan een nieuw en ander boek. Dat zal ook gevolgen hebben voor de liveshows, waar de band een steviger geluid zal neerzetten, ondersteund door een meer dynamische visuele beleving.

Met sterke songstructuren en veel aandacht voor arrangement en productie kan dit album tot de verrassingen van 2017 gaan behoren.

ELLA

De Nederlands-Zwitserse muzikante Ella van der Woude staat bekend om haar veelzijdig talent: filmcomponist, zangeres en bandlid van indie-popband Amber Arcades. Haar nieuwe project: ELLA laat zien dat ze veel in haar mars heeft als zangeres, songwriter, producer en arrangeur. Ze experimenteerde met een eenvoudig geluidspalet van stem, gitaar en oude synths én ontmoette per toeval de Britse producer Stew Jackson (bekend van o.a. Phantom Limb en Massive Attack) en de wederzijdse klik was gelijk goed. Ze bleven in contact en maakten tijd vrij om aan liedjes en arrangement te sleutelen in de studio. ELLA legt de nadruk op groove, ruimtelijkheid en spanning, zonder de pure impulsiviteit van de muziek aan te tasten.Lees meer
TicketsSuggesties voor jou