Michiel Borstlap plays Herbie Hancock

Michiel Borstlap is een wereldwijd bekende pianist en componist en speelde concerten in meer dan 90 landen. Daarbij heeft hij al meerdere awards op zijn naam staan, zoals een Gouden Kalf, een Edison, de Thelonious Monk Award en de Prijs voor de Beste Solist in Brussel. Borstlap wordt door velen geroemd om zijn veelzijdigheid: zijn wortels in de traditie van de jazz, een eigen opvatting over fusion, pop/rock georiënteerde muziek en impressionisme.

Dit jaar brengt hij een ode aan de legendarische Amerikaanse bandleider en jazzpianist Herbie Hancock. Net als Hancock is Borstlap altijd op zoek naar de verrassende volgende stap in zijn ontwikkeling. Na een aantal prachtige, vaak ook intieme en kwetsbare soloprojecten ging het dan ook weer kriebelen: alleen is maar alleen, dus Michiel gaat weer met een eigen band werken!

Michiel Borstlap heeft een imposante carrière opgebouwd als onder andere solist van het Radio Filharmonisch orkest en het Metropool orkest. Daarnaast bracht hij, naast zijn vele samenwerkingen met onder andere Herbie Hancock zelf, 8 solo piano albums uit. Nu dat hij zelf een gevestigde naam is eert hij met deze show de man die hem vaak de weg mocht wijzen.Lees meer