Michelle David & The Gospel Sessions - Extra openingsconcert!

Cadeautje van Victorie!

Het openingsconcert met De Staat op 9 september verkocht zo duizelingwekkend snel uit, dat wij het 1x vieren van opening van het nieuwe Victorie simpelweg niet genoeg vinden. Daarom trakteren wij op een extra concert van Michelle David & The Gospel Sessions op 8 september. Helemaal gratis!

Omdat we, mede vanwege Kunst tot de Nacht, grote drukte verwachten kan je je gratis ticket reserveren. Zodat je gegarandeerd binnenkomt. Reserveren (max 2 per persoon) kan door een mail te sturen naar kim@podiumvictorie.nl. Je krijgt dan de ticket(s) toegestuurd.
Reserveren kan tot maandag 4 september. Let op! Omdat we maar een beperkt aantal reserveringen mogelijk maken, geldt vol=vol!


Twee jaar geleden vroegen gitaristen Paul Willemsen en Onno Smit (bekend van Lefties Soul Connection en Beans & Fatback) af wat er zou gebeuren als ze gospel zouden strippen van de franje. In samenwerking met zangeres Michelle David kwam het resultaat tot stand, The Gospel Sessions Volume 1, waarmee de essentie van soul werd geraakt.

The Gospel Sessions Volume 2 is muzikaal nog rijker dan de voorganger. Er zijn meer percussie, strijkers en een orgel toegevoegd.
Was het debuut ook een ode aan pioniers als Sister Rosette Tharpe, nu staat The Gospel Sessions op de schouders van bijvoorbeeld Sam Cooke & The Soul Stirrers en de Womack Brothers, zoals in het fraai gearrangeerde Carry On te horen is.

Daarnaast is Volume 2 nog meer de plaat geworden van Michelle David. Er staan nummers op die bij haar leven horen, zoals de bewerkte traditional Tradewinds, haar eerste solo in de kerk op vijfjarige leeftijd. “Ik had er jaren niet meer aan gedacht, maar ik zong het zo weer.” Zo staan er meer persoonlijke, originele nummers op de plaat. There’s A Place is een ode aan haar tante die haar heeft opgevoed. Baptized, vanuit de tenen gezongen en live opgenomen, het verslag van Michelle’s doop in de Atlantische Oceaan.

Gospel is krachtige muziek in vele opzichten. Het is muziek die je kan optillen, kan inslaan, maar bovenal een magische muzikale vervoering met zich mee brengt.


Lees meer


Suggesties voor jou