MaYan

De symphonische deathmetal band MaYan is opgericht door Mark Jansen (Epica), Jack Driessen (ex-After Forever) en Frank Schiphorst (Symmetry). Inmiddels is deze supergroep uitgegroeid tot een indrukwekkende bezetting, met (ex)-leden uit onder meer Epica, Stream of Passion, Purest of Pain, ReVamp, Vuur, Orphanage en Karmaflow.

Met hun eerste release 'Quarterpast' (2011) ontving de band onmiddellijke wereldwijde erkenning, van zowel fans als media. Daarna volgde het 2e succesvolle album ‘Antagonise’. Na zeer succesvolle tournees door delen van Europa, Midden- en Zuid-Amerika en het spelen van gerenommeerde festivals zoals ProgPower USA, Graspop Open Air, Heaven & Hell (Mx), Zwarte Cross en PPM Fest voor duizenden fans, plaatste de band zichzelf definitief op de wereldkaart.

In 2018 verscheen het 3e album genaamd ‘Dhyana’. Extra bijzonder aan dit album is de samenwerking met het Praags Philharmonisch Orkest, bekend van klassieke soundtracks van onder andere de Star Wars saga, Hannibal (2001), and Arrival (2016) en hun bijdrage Dimmu Borgir’s album ‘Death Cult Armageddon’.

Met een bezetting van de beste muzikanten die de scene te bieden heeft, wordt er een spectaculaire liveshow neergezet met een mooie balans tussen brute grunts, orkestrale partijen, sferische zang en indrukwekkende tempowisselingen.

MaYaN live:

- Vocals: Mark Jansen | Laura Macrì | Marcela Bovio | George Oosthoek | Adam Denlinger
- Keyboards: Roberto Macrì
- Guitars: Frank Schiphorst | Merel Bechtold
- Bass: Roel Käller
- Drums: Ariën van Weesenbeek

Support: Molllust

Donkere soundscapes, opera geladen drama, energieke gitaren, gevoelige strijkers, een krachtige sopraan en heel veel speelplezier: dat alles is tekenend voor symfonische metal formatie Molllust. De band verschijnt ten tonele in baljurken en barokke jassen, om hun bijzondere mix van klassieke muziek en metal kracht bij te zetten.

De gelaagde soundscapes en theatrale invloeden, in combinatie met vaak maatschappij-kritische teksten, zorgen voor een meeslepende samenkomst van de kunsten. Op het podium strijden de twee front persoonlijkheden in een eeuwig-durend duel, opgesmukt met de nodige zwarte humor. Met behulp van hun derde album ‚Mother Universe‘, nodigt Molllust je uit voor een muzikale buitenaardse reis.

Tijdschema: 

19:00 - Deur open
19:45 - Aanvang Molllust
21:00 - Aanvang MaYanLees meer