Mark Lanegan Band

Grunge-icoon Mark Lanegan komt naar Alkmaar!

Mark Lanegan was frontman van The Screaming Trees en bracht in de jaren 90 een aantal succesvolle solo albums uit. Lanegans stem is bovendien te horen op meerdere platen van Queens Of The Stone Age. Op tour in één band: Josh Homme, Dave Grohl en Mark Lanegan; beter wordt het niet. Ook Kurt Cobain was fan en vriend van Lanegan. Ze zouden samen een band oprichten die The Jury zou heten, maar helaas is dat er nooit van gekomen.

Als solo-artiest tourt Lanegan nu al jaren succesvol de wereld rond met de Mark Lanegan Band. Waar hij op zijn eerdere platen werd bijgestaan door onder andere leden van Pearl Jam en Alice in Chains, kwam hij met zijn vijfde volwaardige soloalbum ‘Bubblegum’ opnieuw met een uitzonderlijke gastenlijst: PJ Harvey, Aldo Struyf (toetsenist van Millionaire), Chris Goss, QOTSA-maatjes Josh Homme en Nick Oliveri, Guns n' Roses- en Velvet Revolver-leden Duff McKagan en Izzy Stradlin.

In 2007 leent hij zijn unieke stem voor het album 'It's Not How Far You Fall, It's the Way You Land' van The Soulsavers, waarop hij ook co-auteur is van vijf nummers. Zijn meest recente album ‘Somebody’s Knocking’ verscheen in oktober 2019.

Zijn diepe, donkere met whiskey doordrenkte stem is betoverend mooi en behoeft geen poespas. Op 22 mei staat een avond gepland met alle Lanegan klassiekers.Lees meer


TicketsSuggesties voor jou