Mark Lanegan Band

De Nederlandse overheid heeft een aantal maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te voorkomen. Een van deze maatregelen is een verbod op evenementen en concerten in heel Nederland tot en met 31 mei. Dit betreft ook het concert van Mark Lanegan.

Het concert zal worden verplaatst. Gekochte kaarten blijven geldig voor de vervangende datum. Je hoeft hiervoor dan ook niets te doen. Zodra de nieuwe datum bekend is, zullen wij dit communiceren.

Het kan natuurlijk zijn dat je verhinderd bent op de nieuwe datum. Vanwege de drukte door de vele verplaatsingen van events, is het nu nog niet mogelijk om een restitutie aan te vragen. Wij vragen je begrip voor deze situatie. Zodra er meer nieuws is, zetten wij dit op onze website.

Grunge-icoon Mark Lanegan komt naar Alkmaar!

Mark Lanegan was frontman van The Screaming Trees en bracht in de jaren 90 een aantal succesvolle solo albums uit. Lanegans stem is bovendien te horen op meerdere platen van Queens Of The Stone Age. Op tour in één band: Josh Homme, Dave Grohl en Mark Lanegan; beter wordt het niet. Ook Kurt Cobain was fan en vriend van Lanegan. Ze zouden samen een band oprichten die The Jury zou heten, maar helaas is dat er nooit van gekomen.

Als solo-artiest tourt Lanegan nu al jaren succesvol de wereld rond met de Mark Lanegan Band. Waar hij op zijn eerdere platen werd bijgestaan door onder andere leden van Pearl Jam en Alice in Chains, kwam hij met zijn vijfde volwaardige soloalbum ‘Bubblegum’ opnieuw met een uitzonderlijke gastenlijst: PJ Harvey, Aldo Struyf (toetsenist van Millionaire), Chris Goss, QOTSA-maatjes Josh Homme en Nick Oliveri, Guns n' Roses- en Velvet Revolver-leden Duff McKagan en Izzy Stradlin.

In 2007 leent hij zijn unieke stem voor het album 'It's Not How Far You Fall, It's the Way You Land' van The Soulsavers, waarop hij ook co-auteur is van vijf nummers. Zijn meest recente album ‘Somebody’s Knocking’ verscheen in oktober 2019.

Zijn diepe, donkere met whiskey doordrenkte stem is betoverend mooi en behoeft geen poespas. Op 22 mei staat een avond gepland met alle Lanegan klassiekers.Lees meer

Suggesties voor jou