LOUIS!

LOUIS! Een muzikale show over de wereldberoemde trompettist Louis Armstrong. Met muziek, film en spoken word wordt een reis door het hoofd van deze legende gemaakt; van het weeshuis waar hij opgroeide, tot zijn meerdere huwelijken.

Trompettist Michael Varekamp, zangeres Joy Wielkens en een liveband met onder meer saxofonist Ben van den Dungen laten zien en horen hoe Satchmo niet alleen van invloed was op iconen als Miles Davis en Wynton Marsalis, maar ook buiten de jazz, op grootheden als James Brown en Michael Jackson. Hoe zijn muziek geklonken zou kunnen hebben als hij New Orleans niet had verlaten, of als Armstrong in de huidige tijd zou leven.

Het is snikheet en broeierig als er ergens in New Orleans een straatjochie als oud vuil in een gevangenis wordt gegooid, even later gevolgd door overplaatsing naar een weeshuis waar hem een trompet in handen geduwd wordt. Tien jaar daarna zou het arme straatschoffie beginnen met het schrijven van muziekgeschiedenis.

Michael Varekamp

Varekamp is tien als hij in de platenkast van zijn vader een lp van Louis Armstrong en daarmee zijn jeugdheld vindt. Wat volgt is een levenslange liefde voor de trompet en voor Armstrong. Al tijdens het conservatorium reist hij over de hele wereld. Er vinden tal van concerten, workshops en lezingen plaats in o.a. Europa, Zuid Afrika, Australië en de Verenigde Staten. Michael ontving in eigen land een Edison en in Japan de Kobe Award voor buitengewoon talent. Hij is de eerste Europese musicus die samenwerkt met de vermaarde organisatie Jazzmobile Inc. in New York, naast mensen als Diana Reeves en Wynton Marsalis. Momenteel is Michael Varekamp te zien in de theatervoorstelling MILES!, over Miles Davis.

Joy Wielkens

Actrice, zangeres en theatermaakster Joy Wielkens is opgeleid aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie. Ze schittert in haar afstudeervoorstelling Carmen (regie Titus Tiel Groenestege) en maakt in haar laatste jaar een Duitse solo Die Sieben Todsünden (Brecht/Weill). Na de academie vertrekt Joy naar Hamburg, Duitsland voor de rol van Shenzi in de musical The Lion King en speelt tot twee keer toe de rol van Jenny in Aufstieg Und Fall Der Stadt Mahagonny (Brecht/Weill). Joy heeft de afgelopen jaren in de meest uiteenlopende (muziek)theaterproducties, films en series gespeeld. De laatste twee jaar was ze o.a. te zien in de tv-series Van Speijk en Keyzer & De Boer. Joy speelde een hoofdrol (ook vocaal) in het theaterstuk Crazy Blues (met het IDT) en A Raisin In The Sun.

LOUIS!
Michael Varekamp (Trompet/Vocals), Joy Wielkens (Vocals/Spoken Word), Ben van den Dungen (Saxofoon), René van Barneveld (Gitaar), Wiboud Burkens (Piano/Hammondorgel), Harry Emmery (Contrabas), Erik Kooger (Drums), Job Geheniau (VJ), Maarten van Hinte (Regie)


Lees meer
Tickets