Laurence Jones


Gitarist, zanger en songwriter Laurence Jones heeft voor zijn werk al meerdere awards in ontvangst mogen nemen en heeft ook een plekje in de Britisch Blues Hall Of Fame verworven. Zijn laatste plaat genaamd ‘Bad Luck & The Blues’ is daar geen uitzondering op: de artiest uit Liverpool behaalde hiermee de nummer 1 in de officiële Jazz & Blues lijst van de UK.

Classic Rock Magazine noemt hem “the future of the blues”, Buddy Guy kroonde hem zelfs de nieuwe Eric Clapton: Laurence Jones is een van de beste bluesgitaristen van het moment en het is dan ook een feestje om hem live te mogen aanschouwen. Jones deelde het podium al eerder met grootheden als Van Morrison, Ringo Star, Jeff Beck, Status Quo en vele anderen. Buddy Guy nodigde de jonge gitaarsensatie zelfs uit op het podium van het Holland International Blues Festival voor een schamele 15,000 mensen. Daarnaast stond Jones op een aantal van de meest prestigieuze podia ter wereld, waaronder The Royal Albert Hall in Londen en New York’s Carnegie Hall.

Support: Danny Giles

Gitarist Danny Giles ontdekte al op jonge leeftijd dat hij een ongewoon talent voor de gitaar in zich heeft. Al toen hij 13 was stond hij op het podium met de band van zijn vader, wat ervoor zorgde dat hij later dat jaar al zijn eerste plaat opnam. Zijn schooltijd stond volledig in het teken van het instrument, omdat hij op extreem jonge leeftijd werd toegelaten tot de Academy of Contemporary Music. Tegen de tijd dat hij zijn opleiding afsloot had hij al honderden liveshows in de UK op zijn naam staan.

Giles speelde al met een aantal grote gitaristen der aarde, gaf les op het prestigieuze British and Irish Institute of Modern Music, is een succesvol sessiemuzikant en heeft daarnaast al vele albums en internationale tours op zak. Vandaag de dag is hij actief als vocalist en gitarist in blues rock power trio The Danny Giles Band. 

Tijdschema:

19:15 - Deur open
20:00 - Aanvang Danny Giles
20:45 - Aanvang Laurence JonesLees meer