Knives Out! ft. Thames, POM & Texoprint

KNIVES OUT! - THAMES, POM en Texoprint

Met Knives Out! deel 3 zoeken we wederom de scherpe haakjes en donkere hoekjes van de alternatieve gitaarrock op; dat deel van het muzieklandschap waar het gevaar loert, en dus de meeste opwinding heerst. De mooiste bloemen groeien ook altijd direct aan het ravijn, toch? Het moshpitwaardige boeket dat we ditmaal hebben geplukt, bestaat uit THAMES, POM en Texoprint.

Als er Birmingham of Manchester in hun adresgegevens had gestaan, hadden we dat meteen geloofd. De woede van IDLES, het melodieuze van The Cure en de strakheid van Editors: THAMES is een bundeling van het beste van pakweg veertig jaar Britse postpunk – maar dan uit Amsterdam. De hordes Popronde en Eurosonic Noorderslag zijn genomen, een drukke festivalzomer is de nieuwe logische halte, maar eerst zie je ze in Victorie. Tips? Zet de venijnige tracks ‘Tea’ en ‘Burn’ alvast op. Oef, wat lekker.

Nico Dijkshoorn sprak over POM de mooie woorden ‘alles gevende, niets ontziende rocknieuwkomers van het jaar’, zelf noemen ze zich heel bescheiden Een Vijfmansband Uit Amsterdam. Hun fuzzpop dekt geheel de eigenzinnige lading: traditionele songstructuren, maar dan wel met een ondoordringbare laag fuzz eroverheen. Op debuutplaat ‘We Were Girls Together’ echoën Pixies en The Breeders heerlijk door, live is POM helemaal een aanrader.

Het Rotterdamse Texoprint, voorheen bekend als Kalaallit Nunaat, speelt met vuur, op het scherp van de snede en vooral alles-of-niets. Hun opruiende noiserock – luister naar singles als ‘Push it Down’ en ‘Mumble’ – doet zowel jonge rockhonden als oudere 90s-knakkers blij opveren. Jazeker, soms klinkt de band zelfs alsof er in de haven een verdwaalde container vol outtakes en hidden tracks van een zeker trio uit Seattle is uitgepakt.
Lees meer