Klangstof

VVK start 25 nov 10:00

Het alternatieve trio Klangstof uit Amsterdam bestaat uit muzikanten Koen van de Wardt, Wannes Salomé, and Erik Buschmann. De band trok voor het eerst aandacht met hun debuut LP Closed Eyes to Exit: een magistraal samenvloeisel van synth-pop, post-rock en elektronische muziek. Sindsdien zijn ze met grote snelheid opgeklommen tot één van de meest veelbelovende Europese acts: zo waren ze de eerste Nederlandse artiest ooit met een optreden op zowel Coachella als Bonnaroo.

Na tours met MIIKE SNOW, Jagwar Ma en The Flaming Lips, diepte EP Everest hun dynamiek nog verder uit: een eigenzinnig experiment, doorspekt met synths en het incidentele knikje naar grote pop hooks. Hierna volgende het tweede album The Noise You Make Is Silent, met een grotere focus op het elekronische aspect en EP Ocean View, met een meer band georiënteerd geluid.

Klangstof’s derde album Godspeed to the Freaks kwam uit op 16 september 2022. Hierop schreef de band hun meest cathargische, emotioneel gedreven en kwetsbare materiaal ooit. De afgelopen anderhalf jaar onderzochten ze hun kracht als live band, tijdens het interpreteren en vormgeven van rauwe demos. De nummers zijn voornamelijk representaties van hun live shows, waarbij ze de urgentie en spanning van het samenspelen duidelijk mee de studio in hebben genomen.Lees meer