Kim Wilde

Foto: Steve Ullathorne

Support: Lawrence Hill


Wie kent ze niet; de heerlijke new wave-hits waarmee Kim Wilde in de eighties de internationale hitparades bestormde? Haar debuut Kids In America werd in 1981 direct een internationaal succes, gevolgd door topsongs als Cambodia, View From A Bridge en Never Trust A Stranger. Ze heeft inmiddels al meer dan dertig miljoen albums en singles verkocht en ruim dertig jaar na haar debuut kent haar carrière een ‘tweede jeugd’. In 2017 toert de tijdloze popicoon door ons land.

Let op: Victorie is cashless. Klik hier voor meer informatie.

Kim Wilde

Kim Wilde doet haar naam eer aan. Haar songs zijn soms een tikkeltje ruig, maar tegelijk gevoelig, door de aanstekelijk melancholieke klank van haar stem. Rock met een twist, die begin jaren 80 de titel new wave mee kreeg. Een stijl die goed in de smaak viel bij het internationale poppubliek. In 1983 werd ze bij de Engelse BPI Awards uitgeroepen tot beste Engelse zangeres.

Na een sabbatical in de jaren 90 kwam ze groots terug, en scoorde ze in 2003 samen met de Duitse zangeres Nena de tweetalige hit Anyplace, Anywhere, Anytime. Dat succes markeerde haar comeback op het podium en in de studio. Met You Came scoorde ze in 2006 weer een hit en er volgden nog diverse nieuwe albums. Momenteel werkt Kim Wilde opnieuw aan een nieuwe plaat.

Lawrence Hill

Lawrence Hill ontdekte de gitaar 6 jaar gelden en het werd al snel een grote obsessie. Hij creëerde zijn eigen sound, ontdekte zijn stem en stopte zijn gevoelens in de liedjes. Hij schreef vele nummers en trede op bij showcases in Hertfordshire en London. Hij werd uitgenodigd door BBC voor interviews en radio plays, waardoor hij lokaal geïntroduceerd werd aan het grotere publiek.

Tegenwoordig speelt hij 5+ shows in een week door het hele land. Zijn grootste prestatie is dat hij in het voorprogramma van Kim Wilde staat. Kim ontdekte hem in een pub en werd een grote fan van zijn werk. Kim speelt Lawrence Hill zijn EP nog altijd in haar auto af.

Lawrence zit vol met energie, optimisme en belooft met veel nieuws te komen in 2017.



Lees meer








Tickets



Suggesties voor jou