Kim Wilde

Foto: Steve Ullathorne

Wie kent ze niet; de heerlijke new wave-hits waarmee Kim Wilde in de eighties de internationale hitparades bestormde? Haar debuut Kids In America werd in 1981 direct een internationaal succes, gevolgd door topsongs als Cambodia, View From A Bridge en Never Trust A Stranger. Ze heeft inmiddels al meer dan dertig miljoen albums en singles verkocht en ruim dertig jaar na haar debuut kent haar carrière een ‘tweede jeugd’. In 2017 toert de tijdloze popicoon door ons land.

Kim Wilde doet haar naam eer aan. Haar songs zijn soms een tikkeltje ruig, maar tegelijk gevoelig, door de aanstekelijk melancholieke klank van haar stem. Rock met een twist, die begin jaren 80 de titel new wave mee kreeg. Een stijl die goed in de smaak viel bij het internationale poppubliek. In 1983 werd ze bij de Engelse BPI Awards uitgeroepen tot beste Engelse zangeres.

Na een sabbatical in de jaren 90 kwam ze groots terug, en scoorde ze in 2003 samen met de Duitse zangeres Nena de adembenemende tweetalige hit Anyplace, Anywhere, Anytime. Dat succes markeerde haar comeback op het podium en in de studio. Met You Came scoorde ze in 2006 weer een hit en er volgden nog diverse nieuwe albums. Momenteel werkt de zangeres aan een nieuw album.


Lees meer


TicketsSuggesties voor jou