Kayak

Support: Gungfly

Symfonische rockband KAYAK is terug met een vernieuwde bezetting en hernieuwde creativiteit en energie. Een herboren Kayak, met zanger Bart Schwertmann, gitarist Marcel Singor, bassist Kristoffer Gildenlöw en drummer Collin Leijenaar. Na het vertrek van Cindy Oudshoorn en Edward Reekers komt het bootje van Kayak weer boven water en vaart het verder, met een splinternieuwe wereldwijde platendeal met InsideOutMusic en een nieuw album genaamd Seventeen, welke verwacht wordt in januari 2018.

Kayak is opgetogen over het contract met IOM. "We zien uit naar een langdurige en succesvolle samenwerking. De combinatie van een bijna volledig nieuwe line-up en een nieuwe platenmaatschappij is veelbelovend en opent hopelijk nieuwe deuren voor ons!"

Let op: Victorie is cashless. Klik hier voor meer informatie.

Kayak werd opgericht in 1972 door de keyboardspeler/componist Ton Scherpenzeel en drummer/componist Pim Koopman, samen met zanger Max Werner, gitarist Johan Slager en bassist Cees van Leeuwen. Ze werden in het begin vergeleken met bands al Yes en Focus, maar ze kregen al snel hun eigen stijl in de symfonische rock te pakken.

Door de jaren heen is de bezetting vaak veranderd, alleen Ton Scherpenzeel is nog over van de originele bezetting. Ze veroverden de Verenigde Staten met hun single Want You To Be Mine in 1978 en Nederland met het succesvolle album Phantom of the Night, dit album werd zelfs platina. Na een 18-jarige afwezigheid begonnen Ton Scherpenzeel en Pim Koopman weer met Kayak in 1999. Een enorme explosie van creativiteit kwam los waardoor zelfs de output van de eerste periode werd overschreden.

In 2009 overleed Pim Koopman tijdens de Letters from Utopia-tour wat een grote schok was voor de band en de fans. Na een rustpauze krabbelden ze in 2011 weer terug met hun rockopera trilogie; Merlin, Nostradamus en Cleopatra.

Nu komen ze terug met album Seventeen in het vooruitzicht, 26 januari in Victorie!

Gungfly
Rikard Sjoblom was de multi-instrumentalist in Big Big Train en de frontman van Beardfish. Beardfish stopte in 2016 en Rikard kwam met de nieuwe band Gungfly. Zoals de toetsen bij Beardfish de hoofdrol hadden, heeft de gitaar bij Gungfly de hoofdrol gekregen. De liedjes zijn poppy met progressieve invloeden. Zijn heldere soulvolle stem, met af en toe falsetto uithalen en de geweldige melodie-opbouw zorgen voor de grote genotsfactor bij Gungfly.


Lees meer
Suggesties voor jou