Julian Sas

Julian Sas, de winnaar van de European Blues Award voor beste artiest in 2016, is nationaal en internationaal geroemd om zijn gitaarspel en songwriting. In de zomer van 2018 speelde de band al de sterren van de hemel bij Victorie en nu keren ze terug met een nieuw album!

Op 6 april 2019 verschijnt het nieuwe album ‘Stand Your Ground’, met acht nieuwe songs. Julian vertelt dat het muzikaal gezien een ‘back to basics’ plaat geworden is. “Compromisloos, aards en zonder fratsen. Fier, met passie en geloof in wat je doet en wie je bent. Het schrijven van de songs was een heel natuurlijk proces. Deze keer kwam de muziek als het ware naar ons toe. Wat begon als jamsessies ontaardde al vrij snel in heel sterke licks en grooves. Met als gevolg dat we geleid werden door de songs. We slaan nieuwe wegen in zonder uit het oog te verliezen wie we zijn. De Julian Sas Band is in vele opzichten nooit voorspelbaar geweest. We hebben we onszelf nooit willen vastleggen op één stijl. En dat deden we ook nooit. Invloeden komen van buiten en van binnen……de muziek is de mentor, de liefde en waar het vandaan komt, wat ons drijft…dat hoor je terug op dit album.”

De teksten weerspiegelen onderwerpen die Julian Sas bezighoudt: de politiek en hoe die ‘verkocht’ wordt, de macht van het geld, relaties, wendingen in het leven, de liefde voor de workingclass hero; de gewone man, de onrust in lijf en ziel, de passie voor het reizen en onderweg zijn. Soms autobiografisch, soms geschreven als observator.  

Standvastig varen Julian Sas en zijn muzikale partners al bijna 25 jaar een eigen koers in het muzieklandschap. Geen compromissen is altijd het idee achter de band geweest. Eerlijke muziek vanuit hart, ziel en hard werken. De rock ‘n roll gedachte - het revolutionaire aspect daavan - zit diepgeworteld in de ziel van deze band. Stand Your Ground belichaamt alles waar de band voor staat en is een nieuw hoofdstuk in het reeds indrukwekkend oeuvre van deze blues-rockers….Lees meer
TicketsSuggesties voor jou