Judy Blank

Dit concert is verplaatst van 11-7 naar 19-9. Kaartkopers zijn per mail geïnformeerd. 

Stilzitten is geen optie voor de uit Utrecht afkomstige Judy Blank. Met haar bluesy americanaliedjes bestormde ze reeds grote podia. Ze speelde op North Sea Jazz Festival, Lowlands en Pinkpop, was te zien bij DWDD en reisde met haar eerste clubtour het land door. Inmiddels boekt ze ook internationaal succes. In september stond ze als eerste Nederlandse act ooit op Americana Fest in Nashville, het grootste showcasefestival in het genre.

De afgelopen jaren legde Judy Blank pelgrimstochten af naar de Verenigde Staten, waar ze geïnspireerd raakte door folkhelden uit de jaren ’70 als Gram Parsons en Joni Mitchell, maar ook nieuwere artiesten als Big Thief, Hiss Golden Messenger en Julia Jacklin.

Albums

Haar debuutablum ‘Morning Sun’ (2018) kwam tot stand met producer Chris Taylor (Rival Sons, Dylan LeBlanc, The Wood Brothers). De broeierige hitsingle ‘Mary Jane’ werd uitgeroepen tot Topsong op Radio 2, ze deelde het podium met Seasick Steve en met haar folkballad ‘1995’ veroverde ze zelfs het hart van Elton John.

Vorig jaar volgde EP ‘Morning After’, waarop ze kiest voor een rauw geluid en meer country. Dit voorjaar verscheen het laatste deel in de 'Morning' trilogie: ‘Morning Tapes’. Het bevat acht favoriete liedjes van beide albums, prachtige uitgeklede akoestische solo-opnamen op haar slaapkamer, de plek waar de nummers geschreven zijn. Na 12” én 10” vinyl koos Blank ervoor dit bijzondere project op een cassettebandje uit te brengen, met hulp van ‘Tascam-expert’ Pablo van de Poel (DeWolff).Lees meer