Joe Buck

De Nederlandse overheid heeft een aantal maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te voorkomen. Een van deze maatregelen is een verbod op evenementen en concerten in heel Nederland tot 1 september. Dit betreft ook het concert van Joe Buck. Het concert van 10 april is verplaatst naar 14 november.  

Gekochte kaarten blijven geldig voor de vervangende datum. Kaartkopers zijn per mail geïnformeerd.De opdracht om een liedje te pitchen voor de commercial van PLUS Supermarkt betekende voor singer-songwriter Joe Buck een vliegende start van zijn muzikale carrière. Zijn eerste officiële release ‘The Way You Take Time’, geschreven met muzikaal partner Simon Leferink, bestond oorspronkelijk uit twee coupletten en één refrein. Vanuit de radio kwam de vraag naar een volledige versie. Het nummer werd massaal aangevraagd, was goed voor ruim vijf miljoen streams op Spotify en werd TopSong op Radio 2.

Joe begon met liedjes schrijven tijdens zijn studie aan de Rockacademie in Tilburg. Niemand minder dan Ilse DeLange raakte enthousiast en bood hem een platencontract aan. Na zijn afstuderen in 2017 vertrok hij naar Nashville, waar hij veel songs heeft geschreven voor zijn aankomende debuutalbum. In oktober 2018 bracht hij zijn eerste online single 'Black' uit en ging hij als supportact met Kacey Musgraves op tour door Europa. Daarnaast speelde Joe de afgelopen jaren onder andere in het voorprogramma van Hunter Hayes, Maren Morris en Dan + Shay.

Afgelopen zomer stond Joe Buck als eerste Nederlandse artiest op zowel Country 2 Country (Europa’s grootste Country Music Festival) als CMA Fest, het grootste Countryfestival van Amerika. In het najaar bracht hij zijn laatste single ‘You Don’t See Me’ uit. De single wordt gesteund door de Nederlandse Radio, Spotify en staat in diverse Apple Music playlists in Amerika. De in het najaar nagenoeg uitverkochte ‘The Way You Take Time Tour’ was Joe’s eerste solotour. In januari 2020 speelt hij met zijn band op Noorderslag en in maart opent hij de Mainstage van de tweede Nederlandse editie van het Country 2 Country festival in Amsterdam.

Vanaf april 2020 reist Joe Buck, samen met zijn voltallige band heel Nederland door met zijn ‘White Roses Tour 2020’, om de nummers van zijn aankomend debuutalbum te spelen.Lees meerSuggesties voor jou