Jason Ringenberg

Countrypunk held Jason Ringenberg, bekend van Jason & the Scorchers, laat na een lange periode weer van zich horen: ineens was daar de formidabele comeback plaat 'Stand Tall': met nummers als Lookin' Back Blues en het cheeky God Bless The Ramones. In Hobo Bill's last Ride kruipt hij een beetje in de huid van Hank Williams en in I'm Walking Home verwijst hij muzikaal naar The Pogues. 

Afgelopen jaar volgde een nieuw album: 'Getting Rhinestoned', een plaat die hij schreef op zijn boerderij vol kippen, met het oog op wat er op dat moment allemaal gaande was in de wereld. Rhinestoned is een energiek album geworden, waar je echt weer een beetje van opgepept raakt.

Vorig jaar was hij ook eindelijk weer eens in Nederland, en speelde hij met His Barnstormers onder andere op de Zwarte Cross en het Sjock Festival in België, waar het tentdoek er bijna vanaf vloog door hun opzwepende show. Met His Barnstormers, met onder andere gitarist Walter Broes (Seatsniffers), aan zijn zij doet Jason zijn hoogtijdagen van Jason & The Scorchers weer herleven.Lees meer