Janne Schra

Support: Milou Mignon

Janne Schra kon nooit naar de kleine dansende lichtjes aan de overkant van het water kijken zonder te denken: 'zou het daar nog beter zijn? Leuker? Spannender?' Als ze uitkeek over de Mississippi, op een strand met paradijsvogels zat, of met de tourbus langs een brug in Shanghai reed, altijd was er dat verlangen naar meer. Dat verlangen leverde een heleboel muziek op. Na Room Eleven en Schradinova maakte ze soloplaten en werkte samen met heel uiteenlopende muzikanten. Janne trad op over de de hele wereld: op het Montréal Jazz Festival bijvoorbeeld, in Berlijn en in Tokyo. Ze kreeg een Zilveren Harp, gouden en platina platen en haar laatste studio album PONZO (2015) werd meteen na de release genomineerd voor een Edison en een 3voor12 Award.

 

Let op: Victorie is cashless. Klik hier voor meer informatie.

Alle onrust, veranderingen, verhuizingen en verlangens belandden in een reeks nieuwe liedjes. Liedjes over planeten en alfamannen. Over vogels en naar Parijs rijden in je eerste auto. Uithuilen en uitzwaaien. Een dronken nacht in New Orleans en andere manieren van vluchten. In februari 2018 verschijnen deze liedjes op haar nieuwe album. In december speelt Janne de nieuwe (en oude) liedjes al in!

Milou Mignon

Milou Mignon zal deze avond het voorprogramma verzorgen. Milou is sinds haar 17e op trage wereldreis naar het zuiden, op zoek naar een vuurtoren om te bewonen met haar karavaan. Ondertussen maakt ze luisterverhalen, installaties en liedjes, waarmee ze theaters, pipowagens, pleinen, kroegen, kerken en kraakpanden bezingt. Een popchansonnière met een enigmatische stem en een koffer vol verhalen.Lees meer


Tickets