Israel Nash

HOOPGEVENDE EN HARTVERWARMENDE AMERICANA IN SPRINGSTEEN-TRADITIE

Helaas moeten we meedelen dat Israel Nash wegens onvoorziene omstandigheden genoodzaakt is zijn hele Europese tour te cancelen. Er is vooralsnog geen nieuwe datum. Kaartkopers zijn per mail geïnformeerd.

Liefhebbers van Neil Young, Tom Petty en Bruce Springsteen belanden als vanzelfsprekend bij Israel Nash. Onvervalste classic heartland rock is het speelveld waarop deze alom bejubelde muzikant de lijnen uitzet, geflankeerd door zijn onmisbare band. Zevende album 'Ozarker' rolde vorig jaar van de pers, een hoopgevend relaas over en voor de mensheid. 

Luister naar 'Rain Plans' en je ontwaart twee van de vele invloeden waaruit Israel Nash zijn vertrouwde en tegelijk unieke sound haalt: de melancholie van Neil Young en een voorliefde voor het breed uitwaaierende landschap dat Pink Floyd schildert. Maar wacht, Nash doet meer. Hij zet met het grootste gemak een vintage soulgeluid neer in 'Down in the Country' en op 'Roman Candle' steekt Springsteen zijn altijd positief geluimde hoofd om de hoek.

Kortom, we hebben te maken met een veelzijdige publiekslieveling uit small-town Missouri, die met nieuwe langspeler 'Ozarker' een hoopvol Americana-juweel heeft uitgebracht - zijn zesde alweer na zijn debuut in 2009. Rolling Stone roemde hem al 'meestersongsmid', MOJO sprak van een folkrock-visionair en Uncut hield het simpel: "Wie o wie kan er ooit genoeg krijgen van zulke goeie nummers?"Lees meer