Indian Askin + Bartek

Indian Askin Comes From Under The Sea of Ethanol
Indian Askin zoemt al een tijdje rond in de Nederlandse muziekwereld. In 2015 noemde 3FM-dj Frank van der Lende de band al ‘de sound van 2015’ toen hij te gast was bij DWDD. 2015 was veelbelovend, 2016 bleek hét jaar voor Indian Askin.

Afgelopen zomer bracht de band debuutalbum Sea Of Ethanol uit, gevolgd door de Piñata Disco Derby Tour. Ze deden achttien zalen in twee maanden, waarvan vier data al snel uitverkochten. Ze speelden op Lowlands en Best Kept Secret Festival en openden voor De Staat in Duitsland. Afgelopen november openden ze voor Kensington in een uitverkocht Ziggo Dome.

Inmiddels zijn ze begonnen met het opnemen van demo's voor het tweede album en speelde Indian Askin op Eurosonic Noorderslag 2017. Er is een einde gekomen aan het wachten: Indian Askin is gearriveerd. Hun sound omschrijven ze zelf als nupunk, met rock-, grunge- en sixtiesinvloeden en een psychedelisch randje. Ze putten voor hun muziek inspiratie uit de jaren 60, 70 en 90.

Support: Bartek
Fuzzrocktrio uit Amsterdam. Bartek speelt felle popsongs en dan heel hard. Live is het altijd feest. Begin 2016 kwam single Beach uit, gevolgd door een gelijknamige EP en een succesvolle Popronde-tour. In 2017 gaat Bartek met debuutalbum BARTEK op zak de Hollandse bodem omploegen. In april start de Holland-tour waarmee Bartek eigen land verkent.


Lees meer


TicketsSuggesties voor jou