Heather Nova

Begin jaren 90 maakte de wereld kennis met het welkome en unieke stemgeluid van zangeres Heather Nova. De productieve singer-songwriter bracht een reeks succesvolle albums uit waaronder 'Oyster' en 'Siren'. Nu, 25 jaar na haar doorbraak, verschijnt dit voorjaar het nieuwe album met de toepasselijke naam 'Pearl'. Er wordt gefluisterd dat de zangeres met ‘Pearl’ een nieuw hoogtepunt in haar imposante carrière heeft bereikt.

Heather Nova benaderde voor enkele nummers producer Youth, die verantwoordelijk was voor haar doorbraak ‘Oyster’, om zo de sfeer en sound van haar debuutalbum te doen herleven. Toen hij de demo’s ontving was hij echter zo enthousiast dat hij aanbood alle nummers te produceren. De vergelijking met ‘Oyster’ was voor hem meteen duidelijk, maar in zijn ogen zijn de nummers rijker, zonder dat ze het kenmerkende kwetsbare karakter verliezen. In de bergen van Spanje werd hard gewerkt aan een diepgaande, gepassioneerde, rauwe rockplaat en zo vormde zich in de oester een wonderschone parel.

Heather Nova heeft afgelopen jaren veelvuldig opgetreden, op grote festivals, maar ook in kleine akoestische settings. Ze heeft een grote liefde voor Nederland en kan dan ook rekenen op een trouwe fanbase.

Heather Nova is beter dan ooit en wanneer haar nieuwste pareltje live tot leven wordt gebracht, zal dat gegarandeerd kippenvel bezorgen!


Support: Soham De

De Britse Soham De was er vroeg bij; op zijn tiende schreef hij zijn eerste nummer en nu, 11 jaar later, is die liefde voor muziek en creatief schrijven samengekomen in zijn eerste EP ‘The Next Nowhere’. De singer-songwriter met een intens en breekbaar stemgeluid begeleid zichzelf op de piano en met sprekend gitaarspel. Hij stond eerder al in het voorprogramma van Pierce Brothers, heeft meerdere sets gespeeld op BBC 1, heeft op vele festivals gestaan en heeft onlangs zijn eerste headline shows uitverkocht.

Soham De is de perfecte support-act voor Heather Nova en wij raden je aan om hem in de gaten te houden!

 Lees meer
TicketsSuggesties voor jou