Hayseed Dixie

Support: Henhouse Prowlers

Amerikaanse rockgrassband Hayseed Dixie is een stuwende kracht waar je van houdt, haat, of nog nooit van hebt gehoord. Er is geen tussenweg, en die hoeft er ook niet zijn. Ze hebben al 14 albums op hun naam staan die zowel uit origineel werk bestaan, als uit bekende nummers die zijn omgetoverd tot iets nieuws. Daarnaast hebben ze al over de 1200 live shows gespeeld in 31 verschillende landen. Kortom: Hayseed Dixie heeft het genre rockgrass niet alleen gecreëerd, maar ook op de kaart gezet.

Hayseed Dixie begon op een onschuldige zomerdag in 2000. John Wheeler en Mike Daly waren al enkele jaren aan het touren met verschillende country acts maar besloten in een dronken bui een tribute album van AC/DC te maken. De nummers werden in een nieuw jasje gestopt en opgenomen, waarbij iedereen bij het eindresultaat in de studio aan het dansen was en niemand meer stil kon zitten.

Afgelopen april kwam album nummer 15 uit, genaamd Free Your Mind... And Your Grass Will Follow. Een album dat gaat over liefde die nationaliteiten en grenzen overschrijdt. En die liefde komen ze nu ook hier over Alkmaar uitstorten!

“Superlative musicians with a deep love and understanding of the dynamics of both modern rock and ancient hillbilly music.” - The Times

“I enjoyed this and... on further investigation... it’s not good... it’s fabulous!” - Brian May, Queen

“This is great! I can’t wait to get the royalty check!” - Gene Simmons, KISS

Henhouse Prowlers

Henhouse Prowlers bestaan al 14 jaar en reizen de wereld rond met hun eigen bluegrass muziek. Naast veel spelen en optreden, geven ze ook les over het belang van bluegrass en muziek in de Amerikaanse cultuur geschiedenis. De dynamische blend van muziek educatie, bluesgrass muziek, optredens en het delen van hun grote passie is de perfecte afwisseling.


Lees meer
TicketsSuggesties voor jou