Everlast

House of Pain frontman Everlast komt naar Alkmaar

Iedereen kent de monterhit ‘Jump Around’ van House of Pain. Voormalig frontman van deze hiphop formatie is Erik Francis Schrody, beter bekend als Everlast!

Na zijn House of Pain periode volgde voor Everlast een succesvolle solocarrière als singer-songwriter / rapper. Zijn album ‘Whitey Ford Sings The Blues’ (1998) werd een genre-overschrijdende klassieker met een verrassende mix van hiphop, folk, blues, country en rock.
De megahit ‘What it's like’, werd genomineerd voor een Grammy Award voor Best Rock Performance. Daarnaast leverde Everlast met het nummer ‘Put Your Lights On’ een contributie aan het met een Grammy Award onderscheiden album ‘Supernatural’ van Carlos Santana.

Inmiddels heeft Everlast zijn 7e studio album afgeleverd. Voor ‘Whitey Ford’s House of Pain’ (2018) trok Everlast werkelijk alle registers open. Zoals hij zelf zegt: 'I just used everything in the tool box.' Het resultaat is een prachtig persoonlijk bouwwerk, met eerlijke teksten en doordringende tracks. Voortgebracht door die heerlijk diepe, rauwe stem die elk nummer verrassend weet te kleuren. Everlast staat met band en DJ op het podium en brengt diverse stijlen, van rauwe hiphop tot bluesy tracks en natuurlijk ook een aantal klassiekers!Lees meer
Tickets