Erwin Java's Travel Party

ERWIN JAVA' S TRAVEL PARTY FEATURING SEAN WEBSTER (UK)

Deze show is verplaatst van 14-5 naar 28-8. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Kaartkopers zijn per mail geïnformeerd.

Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood's Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. Na het overlijden van zanger Harry 'Cuby' Muskee (2011) was hij in 2012 medeoprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht. Maar er zijn nog zoveel andere uitdagingen en dus besloot Java deze band per 1 juni 2018 te verlaten.

In december 2017 bracht hij zijn allereerste soloalbum uit, getiteld 'Keepin’ It Real', waarop Java tien klassiekers uit de blues historie laat horen, songs die bij hem iets teweeg hebben gebracht tijdens zijn muzikale omzwervingen. Naast het touren met zijn eigen band is Java vanaf 2015 vaste kracht in de theaterprojecten van bluespromotor èn voetbalanalist Johan Derksen. In maart 2020 ging Nederland door de coronacrisis in lockdown en zag Java zich geconfronteerd met het verlies van zeker 35 shows tot de zomervakantie, waaronder de reünie met The Blizzards (met als gastvocalist niemand minder dan Waylon) op het Holland International Blues Festival in Grolloo.

Na versoepeling van de maatregelen per 1 juli jl. startte Java zijn 'After Lockdown Travel Party' waarmee hij in de zomermaanden in diverse bezettingen 20x kriskras door Nederland optrad voor uitverkochte zalen, met publiek dat op 1,5 meter van elkaar moet zitten. Uit dit project is uiteindelijk 'Erwin Java's Travel Party' ontstaan.

Eén van de bezettingen was die met de uit Sheffield (UK) afkomstige zanger/gitarist Sean Webster (1976). Hij zal Java's Travel Party voor deze gelegenheid bijstaan in zowel stukken van 'Keepin ’it Real' als materiaal uit Webster’s eigen omvangrijke oeuvre. De rest van de band bestaat uit muzikanten die Java op 'Keepin' it Real' hebben begeleid.

Quotes:
“...Java is natuurlijk wel een reus op de blues gitaar .....”(Jazzism)

“Hoewel Java's fans qua snarenvirtuositeit niks te kort zullen komen stelt hij zich zoals altijd bescheiden op. In dienst van het liedje....zoals het een integer artiest betaamt” (Heaven)

“ ….Heel wat jonge gitaristen zouden nog wat kunnen opsteken van het venijn waarmee hij een klassieker als Screamin'Jay Hawkins' “I put a spell on you“ te lijf gaat...of “Red House van Jimi Hendrix.“ (Lust For Life)

Over Webster :
“Romantische zielen en liefhebbers van intense ballades komen zeker aan hun trekken want er staan verschillende blues pareltjes op het album….” (Bluesmagazine)

Foto: Danny van der WeckLees meerSuggesties voor jou