Elephant

UITVERKOCHT!
Heb je een Grolsch-actiecode? Dan kan je jouw ticket hier downloaden.

Met een uitverkochte clubtour, de nodige airplay en het predicaat ‘Veelbelovend Talent’ uit handen van de Volkskrant, 3voor12 en 3FM zou je gerust kunnen stellen dat het Elephant voor de wind gaat. Shooting for the Moon is dan ook een hoopvol album, waarvoor de band de hulp inschakelde van de Vlaamse singer-songwriter Meskerem Mees en producer Pablo van de Poel (DeWolff) maar met name putte uit de eigen magische viereenheid. Lang waren ze alle vier vooral sidemen geweest in andermans projecten, nu hadden ze plots de hele speeltuin voor zichzelf.

Na de gelauwerde doorbraakplaat Big Thing (2022) gaat de Rotterdamse indieband op de opvolger Shooting for the Moon het eigen cynisme te lijf met onweerstaanbare gitaarmelodieën, standvastige nonchalance en teksten die het routineuze net wat romantischer doen lijken. De zomerzon schijnt de vier vol op de neus en omarmen zullen ze het, want voor hen niets zo radicaal als rust en optimisme.

Support: Sofie Winterson
De muziek van Sofie Winterson is geïnspireerd door een mix van shoegaze, dream pop en folk. Ze heeft inmiddels getoerd door Azië, Europa en Noord-Amerika, waaronder shows tijdens het showcasefestival SXSW. Sofie heeft ook veel samengewerkt met prominente collega-artiesten, waaronder Fatima Yamaha, San Holo, Golden Vessel en Benny Sings. Daarnaast zou je haar ook kunnen herkennen als bandlid van de Amsterdamse wavepop-formatie MICH.

Tijdschema
19: 30 Deur open 
20:00 Support: Sofie Winterson
21:00 ElephantLees meer