Elephant

ELEPHANT: THE NEXT BIG THING

Voor ieder decennium een band Harrison-adepten, verlegen jongens, lang en ietwat klungelig, die halsstarrig democratisch het ene na het andere onweerstaanbare gitaarmelodietje uit de kreukelige bandshirtmouwen schudden. In navolging van The Feelies, Teenage Fanclub, en Real Estate zou dat voor de jaren twintig zomaar Elephant kunnen zijn.

Zonnige melancholie in majeur. Dat is het geluid van de 4-koppige Rotterdamse indieband Elephant. De band wordt geboren in een jaar waarin een virus de muziekwereld knock-out slaat. Tegen beter weten in, maar met volle overgave stort Elephant zich op het schrijven van hun liedjes. Ze trekken zich terug in hun studio in de kassen onder de rook van Rotterdam, tussen de paksoi en de Chinese kool.

Elephant overtuigt met hun eigenzinnige aanpak, sound en songs en ze worden getekend op het illustere platenlabel Excelsior Recordings. Begin 2022 maakt Elephant indruk met hun sessie op Noorderslag en niet veel later verschijnt hun debuutalbum ‘Big Thing’, opgenomen in samenwerking met Pablo van de Poel (DeWolff). Het album wordt unaniem lovend ontvangen, een greep uit de reacties: “Een wonderschoon album” (De Volkskrant ****), “Spectaculair in zijn eenvoud” (OOR), “Een debuutplaat waar alles aan klopt, alle liedjes raak” (3voor12), “Kalm, warm, hoopvol en gemoedelijk” (NRC ****).

Niet voor niets wordt Elephant getipt als de nieuwe indiepopband die zomaar eens het verschil kan maken de komende jaren.

Support: Geónne Hartman

In een menigte zou ze niet zo opvallen, maar haar stemgeluid dwingt tot luisteren.Haar debuutalbum geproduceerd door Tessa Rose Jackson (Someone) werd samen met haar band een uitgestrekt landschap van melodische en catchy indie folksongs. Over liefhebben en loslaten, zeeen? en bergen. Haar eerste twee singles werden goed ontvangen door 3VOOR12 (radio 3FM). Op 22 april presenteert ze haar debuutalbum He Went To The Sea. Inspiratie: Phoebe Bridgers, Laura Marling, The Weather Station.

Tijdschema
19:45 - Deur open
20:15 - Aanvang Geónne Hartman
21:15 - Aanvang ElephantLees meer