Earth, Wind & Fire Experience by Al McKay

Rondom de legendarische guitarist van Earth, Wind & Fire, Al McKay, en een groep befaamde LA-based muzikanten ontstond de accuraat benoemde “Earth, Wind & Fire Experience by Al McKay”. Deze supergroep staat volledig in het teken van de muziek.

Deze totaalbeleving van een band speelt hit na hit van de succesvolle discoformatie, uiteraard in de originele toonsoort en met het juiste gevoel. Earth, Wind & Fire Experience brengt een onweerstaanbare, bruisende live-ervaring naar het podium, waarbij elk lid van de band de hoge standaard van het oorspronkelijke EWF geluid in stand houdt.

De ritmesectie waarborgt de grooves afkomstig van McKay’s gitaar, zodat het precies klinkt hoe de gitarist het in de eerste plaats had bedacht. De blazerssectie wordt begeleid door EWF trompettist Michael Harris, en met behulp van het talent van voormalig Tower of Power en Doobie Brothers leden ontstaat een live-ervaring waar menig bandleader trots op zou zijn. De vocalen worden voor rekening genomen door de talentvolle Tim Owens.

In een tijd waarin veel grote popgroepen werken met zorgvuldig ingespeelde click tracks en vooraf opgenomen vocals en muzikale opvulling, is het verfrissend om te merken dat het nalatenschap van een band als Earth, Wind & Fire nog springlevend is, door de inzet van McKay en zijn supergroep.

In 1983 nam Earth, Wind & Fire een langdurige pauze. Ondanks terugkerende geruchten werd spoedig duidelijk dat de groep, die met hun unieke geluid een stempel op de Amerikaanse funk hadden gezet, was verdwenen. In 1990 besloot gitarist Al McKay een doorstart te maken met een aantal van de overgebleven originele leden, in eerste instantie voor een aantal shows in Japan. De groep werd bekend onder de naam LA Allstars en veranderde die later naar Earth, Wind & Fire Experience by Al McKay. De band heeft over de jaren een aantal van de meest invloedrijke R&B en funkartiesten tot lid mogen tellen, waaronder voormalig leden van het vintage EWF uit de late jaren ’70 en begin jaren ’80.Lees meer