Dool

Support: ZooN

Er bromde iets in de underground van Rotterdam. Een harde show in een overvolle zaal en the word was out: DOOL doemde op uit de donkere krochten van Rotterdam.
 
Zangeres en gitarist Ryanne van Dorst rijst op uit de as van Elle Bandita en neemt je mee van donkere grotten met stokoude geesten in Oweynagat, tot de diepe afgronden van gebroken harten in Death Of Love. De band, bestaande uit Micha Haring en Job van de Zande van The Devil’s Blood, Reinier Vermeulen (The New Media) en Nick Polak (Gold) is zowel agressief als dynamisch; zwartgallige rock, gothische pop, metal en psychedelica wisselen elkaar moeiteloos af, zonder te vervelen en blijvend verrassend.

De band bundelt haar krachten op debuutalbum Here Now, There Then. Afgelopen 17 januari werd het album via label Prophecy uitgebracht en met de wereld gedeeld.

"Dool levert een bijzonder geslaagd donker rockalbum af dat uit zijn voegen barst van de intensiteit, inventiviteit en finesse."
Rockmuzine.nl

"… zo komt er met vijftig minuten op de teller een einde aan een briljant debuut, waarin Dool
een afwisselend meesterwerk heeft gemaakt van een duister theater vol oprechte emoties. Gaaf!"Zwaremetalen.com

Support: ZooN

In 2015 kwam het Brabantse ZooN met hun debut ‘Deep’ en zette zich hiermee meteen op de rock-kaart van Nederland. Het vijftal met (ex)leden van The Devil’s Blood, Astrosoniq en The Gathering speelt een energieke mix van stijlen maar kenmerkt zich vooral met een beklemmende, zwartgallige rock. Tegelijkertijd worden er allerlei genres aangeroerd, van psychedelica en grunge tot pop. Een juweel van een band, voor de muzikale fijnproever.


Lees meer
TicketsSuggesties voor jou