Die Darmstädter Hübsch

De leukste Duitstalige band van Nederland komt op kerstavond een feestje bouwen

Heimatkapelle Die Darmstädter Hübsch; de legendarische Alkmaarse pop-und-rock-band gaat weer touren! Op kerstavond start de ‘Wir Sind Wieder Da Worldtour 2020’ in Alkmaar. Jarenlang maakte de Hübsch, zoals de band liefkozend door de vele fans genoemd werd, furore op podia in binnen- en buitenland. De pers kwam woorden tekort voor de zegetocht van de van oorsprong Alkmaarse band. En toen werd het opeens stil. Heel af en toe hield de Hübsch het zoveelste afscheidsconcert en natuurlijk waren ze in 2017 bij het afscheidsfeestje van het oude Atlantis aan de Breedstraat.

Bis Jetzt! Met drummer Pauki Kartner en een verder vernieuwde bezetting gaat Heimatkapelle Die Darmstädter Hübsch opnieuw het evangelie van het Duitse Lied prediken. Zangeres Frau Alt heeft in Frau Mutti een waardig opvolgster gevonden en in het piepkleine Duitstalige Italiaanse bergdorpje Parrocchia di Vallarsa werd zanger Eddie Califano ontdekt.

Van Nena tot Rammstein, een smakelijke mix van louter Duitse specialiteiten, Krautrock-knallers, Neue Deutsche Welle-hits en de lieflijke romantiek van jaren 50-klassiekers. En natuurlijk omdat het kerstavond is, staan er ook veel Duitse kerst hits op het repertoire. Iedereen wordt Duits geboren, enkelen zijn Duitser!Lees meer
Tickets