Die Darmstädter Hübsch

Weihnachten mit Heimatkapelle Die Darmstädter Hübsch

Bijna waren we de hoop echt verloren. Kort nadat Heimatkapelle Die Darmstädter Hübsch op kerstavond 2019 zijn herintrede maakte met een ‘fabelhaft konzert’ in Victorie, haalde de voorzienigheid een fikse streep door alle toekomstplannen van de wereld. Kerstavond 2020 zaten we allemaal te kniezen achter ‘zoom’-beeldschermen, kerstmis 2021 bracht even weinig vertier.

Al die tijd konden we alleen maar luisteren naar Duitse kerstmuziek op Spotify en van de schallplatten die in de kast stonden. Twee kerstmissen lang staarden we dromerig naar foto’s van weleer met mannen in Lederhosen en vrouwen in dirndls rond de weihnachtsbaum. Weemoedig dachten we: “Nah, das war einmal..”
Nee, zoals de Duitsers zeggen: “Das Leben war kein Ponyhof in den letzten beiden Weihnachten”
Maar genoeg is genoeg! Nu de ergste stormen zijn gaan liggen, de saaiste tijden vergangen, nu is het tijd voor de mooiste Kerstmis in jaren! En op welke manier kan het heilige feest nu beter beginnen dan met een weihnachtskonzert van Heimatkapelle Die Darmstädter Hübsch in Victorie?

De Duitse Alkmaarders, of misschien zeggen we nog beter de “Alkmaarse Duitsers”, beloven een show als (n)ooit tevoren neer te gaan zetten. Van Rosmanunde tot Rammstein, Nina Hagen danst met Heino ‘in den morgen der Mussolini’.

Hübsch speelt vanavond een smakelijke mix van louter Duitse specialiteiten, een feestdis met Schlager-specialiteiten, Krautrock-knallers, Neue Deutsche Welle-hits en de lieflijke romantiek van jaren 50-klassiekers. En natuurlijk, het kan tenslotte entlich Wieder, staan er ook veel Duitse Weihnachtshits op het repertoire.

Goed nieuws! Voor de rasechte meezinger hebben we een mooie meevaller: omdat op dezelfde avond in de Grote Zaal Smartlappen Karaoke plaatsvindt bieden we voor deze buitenkans speciale combitickets aan, waardoor je na afloop van de Hübsch met opgewarmde stembanden kunt doorlopen naar het live karaoke spektakel. Lees meer