Def Americans: Johnny Cash Live At San Quentin

Def Americans: Johnny Cash Live at San Quentin
Meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash weten deze Eindhovenaren van Def Americans Johnny Cash tribute de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De songs die The Man In Black zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden nieuw leven ingeblazen door Def Americans Johnny Cash Tribute. Het definitieve “seal of approval” werd afgegeven in 2013 toen Johnny’s jongere broer Tommy Cash de band benaderde om hem te begeleiden tijdens zijn My Brother Johnny concerten in Nederland. Van kroeg tot poppodium, van feesttent tot festival, van muziekcafé tot theater, Def Americans staat vanaf het ontstaan in 2007 garant voor een authentieke en integere Johnny Cash show. De band staat op festivals als de Zwarte Cross, Bospop, Paaspop, Moulin Blues, Solar, Speedfest, Dauwpop en Festyland. 

Ditmaal zal de Def Americans het album 'Live at San Quentin' een nieuw leven inblazen. Het wordt een speciaal optreden, want op 24 februari 2019 viert het album zijn 50ste verjaardag. In de shows van Cash was het altijd een bijzonder moment wanneer zijn muze en grote liefde June Carter Cash zich bij hem op het podium voegde. En zo is het ook bij deze Def Americans show: met Mattanja Joy Bradley in de rol van June Carter zal de avond gevuld worden met de beste June & Johnny songs.  
Support: Mattanja Joy Bradley
Deze avontuurlijke singer-songwriter gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Op haar debuutalbum ‘Wake me up’ is een mix van catchy pop en bezielde blues te horen, opgedaan op haar levenspad vol hobbels. De veelzijdigheid van het album is verbluffend en smaakt naar meer. Ze zingt met het bluesy Wash Me Momma Janis Joplin terug in de herinnering. En met de ‘007-achtige’ ballad Lie In Your Love komen zowaar ‘blue-eyed’ soulsisters als Dusty Springfield en Amy Winehouse de kamer binnenstappen. Rocken kan ze ook. Met de poppy stamper Keep On Rollin’ brengt ze de roll (swing) waarvan Keith Richards zegt dat je daar de ware rockers aan kan herkennen.

‘Je moet jezelf in een positie zetten, om geluk te krijgen,’ zegt Mattanja achteraf over haar wilde jaren als van huis weglopende tiener. Maar wie niks doet, komt ook nooit ergens. Dat weet ze. Op die manier haalde ze het voorprogramma van Amy Winehouse op een festival op het Caribische eiland St. Lucia, waar ze toevallig verzeild was geraakt. Of ze al een support act hadden? Nou nee. En jawel, ineens was Mattanja het.
Daarnaast werd ze uitgeroepen tot 3FMSeriousTalent. Verder zijn er haar deelnames aan talentenjachten op tv als De Beste Singer-Songwriter Van Nederland en De Beste Zangers Van Nederland

Avontuur en durf tekenen Mattanja. Ze is tegelijkertijd sexy en lief, stoer en zacht, blond en doorleefd. Ze verenigt al het onverenigbare in zich. Daardoor springt ze er altijd uit. En anders wel door haar trouwe viervoeter ‘Opa’, die altijd mee het podium opgaat.Lees meer
TicketsSuggesties voor jou