De Toegift

Dit concert is verplaatst van 1 dec 2023 naar 5 jan 2024 

Een nieuw geluid uit Zeeland; De Toegift brengt zijn langverwachte zelfgetitelde debuutalbum uit, met onder andere het eerder uitgebrachte 'Nollestrand' - een meeslepende ode aan dit specifieke stukje kust - en het melancholische 'Zo Waren De Dagen'.

De band combineert de werelden van poëzie en hedendaagse indie muziek tot datgene wat ze het liefst zelf maken: Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz. Altijd op zoek naar experiment, authenticiteit en het perfecte lied, speelt de Zeeuwse band met thema’s over tijd en nostalgie.

Ze staan inmiddels bekend als ‘de band die alle rumoerige zalen en café’s stil kreeg tijdens de Popronde’ en ook op Noorderslag wisten ze die reputatie waar te maken; in de top 25 van 3voor12 eindigde De Toegift op nummer één. OOR en Parool noemden hun show als hoogtepunt.

Over het debuutalbum:
***** ''Ronduit prachtig'' - Trouw
****  ''Wonderschoon" - Volkskrant
****   De Standaard (BE)

Support: puntjudith
Met rauwe sounds, zware beats en pulserende bassen creëert puntjudith een energieke liveperformance en zingt ze over zowel persoonlijke als existentiële thema's. Ze mixt film, dans, mode en muziek en werkt samen met een groot team van jonge creatieven om een immersieve visuele wereld te bouwen rond haar alternatieve indie-pop tracks. Zo stond eerder in het voorprogramma van artiesten als Weval en Aafke Romeijn.

Tijdschema:
19:30 Deur open 
20:00 support: puntjudith
21:00 De Toegift Lees meer