De Niemanders

In de liveshow van De Niemanders vormen verhalen uit de Nederlandse gevangenissen de rode draad.

'Wat zou er met je gebeurd zijn als je op cruciale momenten in je leven een andere kant was opgegaan en in de gevangenis was beland?’

Songschrijvers Rocco Ostermann (Donnerwetter) en Wout Kemkens (Shaking Godspeed) speuren als embedded musicians gevangenissen af naar bijzondere verhalen en muzikanten. Op zoek naar de kantelpunten en sleutelmomenten in de levens van hen die de verkeerde keuzes hebben gemaakt. De verschoppelingen, de misdadigers, de langgestraften. Gedetineerden.

De aanleiding voor De Niemanders vond plaats in september 2018, toen Ostermann en Kemkens een band formeerden met vijf gedetineerden in een gevangenis. Ze speelden er drie concerten. Uit deze verrassend mooie samenwerking ontstond de wens voor een nog intenser vervolg: samen een plaat maken. Dit resulteerde in een uniek album dat verhaalt over de bajesbewoners en hun levens. Een ontmoeting en samenwerking tussen ‘binnen’ en ‘buiten’. Samen zijn zij 'De Niemanders'. 

De muziek stuitert van snelle (punk)rock naar swingende afrobeat en rootsy psychedelica en wordt live uitgevoerd door een vijfkoppige band. 

????? De Volkskrant - ''De Niemanders is een van de indrukwekkendste Nederlandse rockalbums van de laatste jaren' 

Rocco Ostermann (Donnerwetter) - zang, gitaar
Wout Kemkens (Shaking Godspeed) - gitaar, zang
Jarno van Es (Kyteman orchestra, Zorita, Conjunto Papa Upa) – toetsen
Bram Knol (Kruidkoek, Jeaungu Macrooij) – drums
Erik Harbers (Automatic Sam, Marike Jager) - bas

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen aan tafeltjes, opgesteld in duo's. Meer weten over jouw bezoek aan Victorie in coronatijd? Kijk dan even op deze paginaLees meer