De Kift

Dit concert is verplaatst van donderdag 7 juli naar vrijdag 3 maart 2023. Kaartkopers zijn per mail op de hoogte gebracht.

De Kift is een veelkoppige, poëtische fanfare-punkband met Nederlandstalige liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur.

Het vorig jaar uitgekomen album 'Hoogriet' staat vol met feestelijke dans-, wals-, en treurnummers. Samen met oude en nieuwe vrienden vormt dit twaalfde album een markering in de tijd waarin alle inspiratiebronnen van de afgelopen drie decennia samenkomen. Tegelijkertijd wordt er met opgetogen dissonanten grimlachend naar de toekomst gekeken.

Frontman Ferry Heijne heeft in de aanloop van het schrijven meters multomappen doorgebladerd met verzameld maar nog ongebruikt inspiratiemateriaal. Oude liefdes, zoals regisseur Aki Kaurismäki (o.a. 'The Man Without A Past'), trompettist Louis Armstrong en Belgische zanger Jacques Brel, keken tijdens het maakproces over zijn schouder mee.

Maar ook zijn ditmaal voor het eerst bevriende gastmuzikanten uitgenodigd mee te schrijven aan de muziek, onder wie Rocco Ostermann & Wout Kemkes, (Donnerwetter) en Marc Koppen & Onno Kortland (Stuurbaard Bakkebaard). En volgens de onnavolgbare Kiftiaanse letterenlogica is weer onvervalst geciteerd uit teksten van schrijvers en dichters van wereldformaat, onder wie W.H. Auden, Jan Arends, Paul van Ostaijen, Rodaan Al Galidi, Joseph Brodsky, Anton Tsjechov, W.F. Hermans, en Armando.

Zo’n twaalfde album is op zich al legendarisch, maar De Kift is natuurlijk wars van de perfectie waar dit cijfer zelf voor staat: met hakkende gitaren, schetterend koper en gammele speelgoedpiano’s vindt De Kift zichzelf weer opnieuw uit in een magische mix van Duitse Krimi muziek, elektroblues, hoekige tango’s en wiegende walsen voor breekbare dromen.

Tijdschema:
Deur open: 19:00 uur
Aanvang support: 19:45 uur
Aanvang De Kift: 20:45

Dit is een concert met staanplaatsen. Lees meer