Darlyn

Darlyn komt met nieuw werk naar Victorie 

Voor 2020 stond een nationale clubtour gepland, maar de pandemie gooide roet in het eten. Hierdoor heeft Darlyn uiteindelijk slechts één show kunnen spelen. Toch heeft deze periode de band ook veel positiefs gebracht. Zangeres Diwa licht toe: “Als artiest was je de afgelopen maanden beperkt, maar terugkijkend voelt het ook als een waardevolle periode. Er was veel tijd om de focus volledig op schrijven en opnemen te leggen en daarin zijn we als band sterk naar elkaar toe gegroeid. Daarnaast kunnen donkere en verdrietige momenten je ook inspireren tot een andere kijk op het leven en bepaalde thema’s of ervaringen. In dat opzicht heb ik het gevoel dat we op tekstueel vlak veel persoonlijker en meer uitgesproken zijn geworden.”

Uptempo, soms intiem en klein, dan weer dampend en rockend. Dankzij een voorliefde voor muziek uit de vroege jaren 70 weet Darlyn een goede balans te vinden tussen roots en moderne popmuziek. Catchy songs en muzikaal vakmanschap vormen de basis waarop zangeres Diwa Meijman kan schitteren. Met speels gemak zingt ze verhalen over liefde, angst en dromen.

Darlyn scoorde met hun unieke sound op de vorige singles ‘Stepping Stone’ en ‘I Think We’re Alone Now’ al de Top Song bij NPO Radio 2. Bovendien was de band een graag geziene gast bij de programma’s van Rob Stenders, Tros Muziekcafe, Paul Rabbering en was ook enkele malen te zien bij DWDD. Daarnaast werd hun status als liveband in de nazomer van 2020 beloond met de felbegeerde Zilveren Notenkraker.

Niet alleen op tekstueel vlak, maar ook in geluid en productie is er een ontwikkeling te horen bij Darlyn, waarbij de band een eigen stempel drukt en uitgesproken keuzes maakt. Het resultaat: ‘Take Me Home’, de nieuwe single van Darlyn, waarmee de band het startsein geeft voor gloednieuwe songs in aanloop naar het tweede album. In de loop van 2021 en begin 2022 zal er meer muziek volgen in aanloop voor het nieuwe album. 



Lees meer