CUT_

CUT_ combineert aanstekelijke pop songs met diepe soundscapes. Het succes van de band nam een vlucht toen ze een Engelse versie van Stromae's "Papaoutai" uitbrachten op Youtube. Vanaf dat moment verschenen al verschillende EP's en in 2019 hun eerste album: komend jaar verschijnt de opvolger.

Het tweede album van CUT_, genaamd “Egolove”, is dansbaar en dat belooft wat voor de liveshow. Het tweede album van de band komt binnen met de meest recente single “Shostakovich” die de luisteraar direct van zijn sokken blaast. Een diepe, donkere sound die doet denken aan de triphop van de jaren 90 en begin 2000. Kapotte drums, zware bassen en de bijna eng rustige engelachtige zang van Belle Doron zuigen je in een nieuwe wereld. CUT_ heeft een nieuwe jas aangetrokken en ze menen het serieus.

Na bijna 7 jaar als duo te hebben gewerkt hebben ze voor dit album er voor gekozen de bandleden die live altijd meespelen bij het productieproces te betrekken. De combinatie van electronica en akoestische instrumenten brengen dit volwassen album naar een hoger niveau. Drummer Jelle Huiberts en bassist Korné ter Steege zijn nu vast onderdeel van de liveshow. Samen met de intense lichtshow voelt het geheel als een vloedgolf die over de toeschouwers heen dondert en ze meesleept. Of ze willen of niet.

De diepte en zwaarte waarmee het album opent wordt afgewisseld met eigenzinnige stukken die onconventionele vorm hebben binnen het genre popmuziek. Deze bijzondere songs hebben hun eigen plek binnen de klassieke vorm van “een album”. Na de verstilde en introspectieve song “Secret” begint een nieuw hoofdstuk met een meer geëngageerde toon. Een duidelijke boodschap in “No princess” waarin wordt opgeroepen om samen sterker te worden in plaats van tegenover elkaar te gaan staan. Daarna een uitroep om toch eens van die verrekte telefoons af te komen in “Breathe”. Kortom: “Egolove” heeft het allemaal, en live zal dit de deur naar een nieuwe wereld openen.

Support: Belle and The Beats

Met een combinatie van hypnotiserende klanken en uiteenlopende instrumenten verkent het Amsterdamse producersduo Belle and The Beats het spectrum van liefde en seksualiteit. ‘In onze tracks zijn we continu op zoek naar nieuwe ervaringen. Muzikaal natuurlijk, maar ook emotioneel’.

Als een samenwerking tussen Isabel ‘Belle’ Zoeteweij en producer-componist Gil Lopez, combineert Belle and The Beats elektronische sounds met een verscheidenheid aan instrumenten. Samen vindt het duo een manier om hun muzikale diversiteit te mengen tot moderne poëzie. Door zich niet te laten beperken door culturele grenzen en conventies, leidt deze samenwerking tot meeslepende tracks met een sterk visueel karakter.

Tijdschema:

19:00 - Deur Open
19:45 - Aanvang Belle and The Beats
20:45 - Aanvang CUT_Lees meer