Curtis Harding

Curtis Harding is een Amerikaanse soulzanger: zijn geluid is ingekleurd met invloeden uit genres als blues, gospel, psychedelisch, R&B en rock. Al vanaf jonge leeftijd werd hij gevoed met muzikaliteit, met een gospelzangeres als moeder, door wie hij bekend werd met artiesten als Mavis Staples en Mahalia Jackson.

Harding’s zus inspireerde hem uiteindelijk om te gaan schrijven en rappen, met haar uitgebreide collectie hip-hop tapes. Al snel vond hij zichzelf in de studio en op het podium, voornamelijk als achtergrondzanger van grote namen als Cee-Lo Green.

In 2014 bracht Curtis Harding zijn solo-debuut uit: Soul Power werd vooral in Europa bijzonder goed ontvangen. Na het uitbrengen van Face Your Fear in 2017 begon het balletje pas echt te rollen, daarmee werd hij geboekt op aanzienlijke festivals als Lollapalooza en Austin City Limits.

Harding's meest recente plaat If Words Were Flowers is een album dat zowel experimenteel als klassiek valt te noemen, gevuld met rauwe nummers en strakke grooves, met de voor Harding kenmerkende mix van vintage soul, R&B, hip-hop en garage rock.

Support: B-ahwe

Future soul singer-songwriter B-ahwe (UK) focust zich voornamelijk op vocale arrangementen, weelderige instrumenten en poëtische teksten en wordt daarmee regelmatig omschreven als een trip-hop Kate Bush.

Na meerdere festivaloptredens, supporting tours en headline shows in grote Engelse steden als Londen, Leeds, Birmingham en Brighton is
B-ahwe klaar om een nog groter publiek aan haar unieke sound te verbinden.

Tijdschema:
19:00 - Deur open
19:45 - Aanvang B-ahwe
20:45 - Curtis HardingLees meer