Cory Henry

De 35-jarige Cory Henry, vooral bekend geworden door Snarky Puppy en als fenomeen op het Hammondorgel, is een van de drijvende krachten binnen de hedendaagse jazzscene. De Amerikaanse multi-instrumentalist, zanger en producer heeft op jonge leeftijd een indrukwekkende carrière opgebouwd. 

Hij deelde het podium met grootheden als Kenny Garrett, Yolanda Adams, Kirk Franklin, Robert Glasper, Lalah Hathaway, Boyz 2 Men, Bruce Springsteen, The Roots en Betty Wright, om maar een handje te noemen. En natuurlijk boekte hij wereldwijd succes met fusion collectief Snarky Puppy. Tegenwoordig is hij minstens zo bekend onder zijn eigen naam en weet hij wereldwijd met zijn groovende sound vol soul, jazz, gospel en funk elke zaal en festivalweide om te toveren tot een swingende massa. 

Zijn nieuwe album 'Operation Funk' kwam uit in december 2022 en is inmiddels genomineerd voor een Grammy Award, de belangrijkste muziekprijs ter wereld. We zijn ongelooflijk blij dat deze wereldberoemde alleskunner tijdens zijn Europese tour de funk machine ook in Alkmaar zal aanslingeren. Geloof ons, dit wil je niet missen! 

Tijdschema
19:00 Deur open 
19:45 Support ovb
20:30 Cory Henry Lees meer