Club Pussycat, What's New? - Robin Kester en Apneu

Deze show is verplaatst van 03-06-2021 naar 08-07-2021. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Kaartkopers zijn per mail geïnformeerd. 

Club Pussycat, What's New? 

We zijn terug! En we hebben meteen een hele fijne editie voor je klaarstaan met niemand minder dan Robin Kester en Apneu. Tijdens een Club Pussycat avond krijg jij de kans om bands en artiesten te zien in de intieme setting van onze kleine zaal voordat ze alleen nog maar in ramvolle grote zalen plat spelen. 

Robin Kester 
Was Robin Kester met haar EP ‘Peel the Skin’ nog te parkeren in het hokje indie folk, met het mini-album 'This Is Not A Democracy' wordt meteen duidelijk dat haar talent zich niet zomaar laat temmen. Beth Gibbons, Charlotte Gainsbourg en Beach House zijn zo van die associaties.
Samen met Marien Dorleijn (Moss) werd in 2019 in zijn studio, een voormalig psychiatrisch ziekenhuis, gewerkt aan een nieuw geluid. Meer elektronica, vintage synths en drums tot een antieke vibrafonette, met haar hypnotiserende stemgeluid en eigenzinnige gitaarspel als definitieve handtekening. Het resultaat is een dromerige, weelderige productie die is geïnspireerd op pop uit de jaren 70 en refereert aan Sufjan Stevens’ raadselachtige slaapliedjes, de indiepop van Cate Le Bon, de dreampop van Beach House en de betoverende schoonheid van Weyes Blood.

Het leverde lovende kritieken op, zowel nationaal als internationaal:

“Robin Kester betovert met dromerige visioenen.” **** - De Volkskrant
"De zeven nummers op het minialbum klinken stuk voor stuk wonderschoon." - Het Parool
“It is at once impressionistic, volatile and graceful but at its heart lies a quiet euphoria.”
- Conor O’Brien (Villagers)
“I think this is great.” – Guy Garvey (Elbow, BBC 6 Music)

Apneu 
Sinds de release van debuutalbum 'Boy Problems' in 2011, groeide de vierkoppige cultband Apneu uit tot een herkenbaar buitenbeentje in de Nederlandse underground. De pop sensibilities, gevat in kenmerkende korte nummers, die ergens tussen de indiepop en punk schommelen, zitten vol rusteloze melodieën en hebben teksten die soms absurdistisch, soms metaforisch en vaak droefgeestig zijn, met relatieproblematiek als terugkomend thematiek.

Vorig jaar september verscheen na 4 jaar hun nieuwe album 'Silvester', opgenomen in het Duitse Stuttgart, in samenwerking met producer Ralv Milberg (Die Nerven). Het album werd in 5 dagen opgenomen en gaat meer dan ooit de diepte in. 

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen in de zaal, opgesteld in duo's. Je kunt bij binnenkomst zelf een plekje uitkiezen.
Meer weten over jouw bezoek aan Victorie in coronatijd? Kijk dan even op deze pagina.Lees meer

Suggesties voor jou