Club Pussycat, What's New? - Tim Dawn, Fokko en Get Jealous

Club Pussycat: What's new?

Club Pussycat is een concept waarbij jij de kans krijgt om bands en artiesten te zien in de intieme setting van onze kleine zaal voordat ze zijn doorgebroken en alleen nog maar in ramvolle grote zalen staan te spelen. 

Line up:
Tim Dawn
Fokko
Get Jealous 

Na de optredens kan er nog gedanst worden op de tunes van DJ Young Wolf! 

Tijdschema
20.00 Deur open
20.45 Aanvang

Tim Dawn
Tim Dawn rondde met verschillende prijzen zijn rechtenstudie af en was hard op weg naar een PhD en het grote geld. En toen... viel hij voor de muziek. Reizend door Australië en Nieuw-Zeeland, gewapend met een handvol liedjes en een gitaar, voelde hij zich vrijer dan ooit. Terug in
Nederland nam hij ontslag en verhuisde hij naar een kinderboerderij annex oud-Hollands molenerf in hartje Utrecht, waar hij aan zijn muziek werkt en het erf beheert. Als je goed luistert, hoor je die combinatie terug in zijn ambachtelijke maar moderne indie pop: de rust van het leven tussen de varkens en schapen en de rusteloosheid van de stad. Met zijn oprechte muziek en stemgeluid doet hij denken aan artiesten als James Bay, Hozier en Coldplay. Na debuut-EP “Up”, een succesvolle Popronde en voor- en naprogramma’s van o.a. Harry Styles en Voice-winnaar Jim van der Zee, brak hij eind 2018 definitief door met single Walking On A Wire. Deze werd NPO Radio 2 TopSong en was verder te horen op onder meer 3FM en 100% NL. 

Fokko
'Je bent een kikker in een zandstorm. Je bent een combimagnetron in de fik.' Fokko pakt dertigersdilemma’s genadeloos aan op zijn nederrock debuutalbum ‘Stadaarnietzodoeiets’. De voormalig frontman van het populaire Want Want is herboren en klinkt frisser, cynischer en scherper dan ooit. ‘Stadaarnietzodoeiets’ barst van de gitaarmuren, hoekige songstructuren en alledaagse overpeinzingen. Fokko ageert in de titeltrack tegen luiheid, bezingt dat het niet meer leuk is als je 30 bent in ‘Ahoe’ en mist zijn basisschoolliefde Wendy in het gelijknamige liedje. In ‘Goeroe’, de nieuwe single samen met Aafke Romeijn, zingen Aafke en Fokko over een kansloze missie om jezelf te ‘hervinden’ in een tropisch retraite. Fans van Weezer, The Hives en Nirvana kunnen hun hart ophalen aan Fokko, maar dan gewoon in het Nederlands.

Get Jealous
De Garagepunk/Riot grrrl band Get Jealous schrijft korte, energieke songs gevuld met feminisme, onzekerheid, oogloze katten en frontbitch Lotta's eeuwig durende jaloezie. De sound is geïnspireerd op de jeugdige beginjaren van The Regrettes gemengd met de ruigere kant van Bleached. Ready to Get Jealous? Kom dan naar hun show!


Lees meer
TicketsSuggesties voor jou