Club Pussycat - Hiqpy, Gangs of Kin en Biki Baya

Bij Club Pussycat krijg je de kans om bands en artiesten te zien in de intieme setting van onze kleine zaal voordat ze zijn doorgebroken en alleen nog maar in ramvolle grote zalen en op festivalweides staan te spelen.

Line-up voor deze editie:

Hiqpy

Wat als Kurt Cobain en Ariana Grande samen een Pokémon zouden krijgen? Dan krijg je zo ongeveer een Hiqpy. Het 4-koppige beestje is speels en ietwat eigenwijs. Superkracht: Spuwt vlammetjes van galmende adlibs en fuzzy gitaren. Ze zijn 3 voor 12 talent dit jaar tijdens Popronde. Tijdens de kick-off in Nijmegen werden ze uitgeroepen tot een van de acts die je aabsoluut in de gaten moet houden.

Gangs of Kin 

Met zijn mooie schorre stemgeluid en pakkende teksten bouwt de creatieve alleskunner Joël Gaerthé een muzikaal universum dat bestaat uit een mengeling van surrealistische en psychedelische pop, indie rock en R&B. Voor Gangs Of Kin liet hij zich inspireren door films als Miller’s Crossing en Down by Law, en artiesten als J Dilla, Flaming Lips, OutKast, MGMT en Tame Impala. Na het uitbrengen van meerdere singles, lanceerden ze afgelopen jaar hun eerste EP ‘Nature Knows No King’. Een mooi moment om kennis te maken!

Biki Baya
Als je op zoek bent naar een regelrechte sfeermaker, zit je bij de warme Afrikaanse klanken van Biki Baya helemaal goed. Het ontstaan van Biki Baya is grotendeels terug te brengen naar Josua Vroegop. Zijn ouders komen oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en namen de muziek mee toen zij naar Nederland verhuisden. Het gaat bij dit collectief vooral om de combinaties van ritmes en klanken. De klanken van de blije liedjes zonder mineurakkoorden uit het zuiden van Afrika en van de “Desert Blues” uit het noorden. Biki Baya bestaat uit Josua Vroegop, Joris Ram, Hugo Lopez en Dirck Kroes.Lees meer