Club Pussycat, What's New? - Darlyn e.a.

Club Pussycat is vanwege de aanhoudende maatregelen omtrent het coronavirus verplaatst naar 1 april 2021. Gekochte kaarten blijven geldig voor de vervangende datum, je hoeft hiervoor geen actie te ondernemen. De aanvangstijd blijft ook hetzelfde. Kaartkopers zijn per mail geïnformeerd.

Bij Club Pussycat krijg je de kans om bands en artiesten te zien in de intieme setting van onze kleine zaal voordat ze zijn doorgebroken en alleen nog maar in ramvolle grote zalen staan te spelen. 


Club Pussycat: What's new?


Darlyn
Met een nieuwe drummer in de gelederen trok Darlyn zich deze zomer terug in de bossen rond Utrecht. In de ruimten van een voormalig psychatrisch ziekenhuis nam de band een aantal nieuwe nummers op, die spannende invalshoeken laat horen tussen actuele pop, indie en folk en een diepe buiging naar de platenkasten van hun ouders uit de jaren ‘60 en ‘70.

Wie Darlyn kent van hun NPR Radio2 Topsong ‘Stepping Stone’ (2016), zal zeker verrast worden door de manier waarop de band zich heeft ontwikkeld in songwriting, sound, dynamiek en invloeden. Op tracks als ‘So Good’ en ‘Show me the Right Way’ laat Diwa Meijman haar grote vocale talenten in volle glorie horen, vooral als ze alle remmen los laat. Ze kan daarbij vertrouwen op een groovende rimtesectie die heel goed kan stuwen, maar op andere momenten voor een heerlijke laidback-sound zorgt. Aan de arrangementen is lang gewerkt en daarin kan de band veel variëren in gevoel, sound en instrumentatie. Dat hoor je bijvoorbeeld terug in een song als ‘Was it a Dream’, waarin de band voor het eerst elektronische beats in het geluid integreert.

Kitchenette
Kitchenette is het project van Chris O. Kiki?. De oorspronkelijk uit Bosnië afkomstige zanger/gitarist heeft voor het schrijven en opnemen van de eerste EP Berserkia zijn tijd genomen en dat is te merken aan de direct hoge kwaliteit.
De sound ligt in het verlengde van bands zoals The War On Drugs, Kurt Vile en The Raveonettes. Het Vlaamse blog Gobs mag hoorde er zelfs wat Arcade Fire in terug. De weelderige synths en chorus gitaren maken dit de perfecte muziek voor lange autoritten.
Kitchenette deed in 2018 mee aan de Popronde als OOR talent, en heeft de Amsterdamse band support gedaan voor bands zoals Blaudzun en Fischer-Z op hun tours door Nederland. In 2019 is hard gewerkt aan nieuwe muziek dat begin 2020 is uitkomen. Live is Kitchenette een 5-pieceband met leden van o.a. Evant Garden, Wavescapes in de gelederen.

Sterre Weldring

Sterre Weldring is een 23-jarige singer-songwriter uit Alkmaar. Haar melancholische folk-pop nummers gaan over alle soorten liefde en relaties, gedragen door haar herkenbare stemgeluid. In 2019 stond ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland en tourde ze door het land tijdens de Popronde. Voor fans van o.a. Melanie en Florence + The Machine.


 


Lees meerSuggesties voor jou