Club Pussycat, What's New?

Club Pussycat: What's new?

Club Pussycat is een concept waarbij jij de kans krijgt om bands en artiesten te zien in de intieme setting van onze kleine zaal voordat ze zijn doorgebroken en alleen nog maar in ramvolle grote zalen staan te spelen.

Line-up:
Subterranean Street Society 
Inge van Calkar
Pixle.

SUBTERRANEAN STREET SOCIETY 
In 2015 vertrok de Deense straat muzikant Louis Puggaard-Müller met niks meer dan een gitaar op zijn rug uit zijn geboortestad Kopenhagen naar Nederland om een nieuw leven in Amsterdam te beginnen. De jaren daarvoor had Louis door heel Europa rondgezworven levend van dag tot dag van de donaties die hij op straat ontving. Op deze reizen vond hij de inspiratie voor zijn album I'll leave me before you do'. Dit debut kwam uit in 2016 onder zijn nieuwe band naam Subterranean Street Society.

Ondertussen had hij een vaste plek op straat gevonden in Amsterdam en trok daar de aandacht van de nationale TV met verschijningen bij o.a. bij Pauw en in twee documentaires van de VPRO. Hunkerend naar een groter podium begon hij aan een tweede album, met band. Samen met Joost Koevoets (drums) en Ivo Schot (bas) neemt hij de rauwe en onverwachtse vibe van de straat mee het podium op. Deze band begon al snel meters te maken met een deelname aan de popronde in 2018 en aanwezigheid tijdens Eurosonic 2019.

INGE VAN CALKAR
Met ‘Touchdown’, de eerste single van de ‘Full Color’ EP, heeft Inge van Calkar, na het album ‘Reset’ in minder dan een jaar nieuw materiaal uit: electropop met een nóg sensuelere uitstraling.

Haar vinger zweefde boven de resetknop als ware het de atoomknop. Durfde ze hem in te drukken? Zo ja, dan zou haar carrière een totaal andere kant opgaan. Inge van Calkar hoefde niet lang te aarzelen. Sterker nog: báááám’! Met een vuistslag op de knop werd het pleit beslecht. Zo’n groot dilemma was het nu ook weer niet. Het album 'Reset' is nog geen jaar uit en nu is er al nieuw werk. 'Touchdown', de eerste single van de EP 'Full Color', gaat weer verder dan 'River', de meest poppy single van 'Reset' die NPO Radio 2 zo breed oppikte. Ze verlegde op dat album met succes haar koers van singer-songwriter naar indie pop. Inmiddels is Inge het domein van the queens of pop Madonna, Lady Gaga, Kylie en Robyn binnengetreden. De muziek is frivoler, meer electro, géén akoestische gitaar, de teksten zijn sensueler. De opwinding is vele malen hoger. Internationaal slaat haar muziek ook aan getuige festivaloptredens op het gerenommeerde Reeperbahn-festival (2018) en het Deense Spot (2019).

PIXLE.
Pixle. is een alternatieve rockformatie uit Heerhugowaard die het best opereert vanuit onbevangen improvisatie en muzikale chemie. Verwacht licht progressieve nummers vol onstuimige grooves, vette riffs,sfeervolle akkoorden en stevige uitbarstingen, maar op een 3-minuten popsong kun je de band ook betrappen.Momenteel werkt de band aan een eerste EP die in het najaar te zien zal zijn.Lees meer


Tickets