An evening with Ciao Lucifer

Lieve tijgers en tijgerinnen, graag uw aandacht voor het volgende: Ciao Lucifer gaat in maart op tour met hun nieuwe EP Clean Sheets.

Laat je niet misleiden door de bandnaam (ze zijn ooit verbannen uit een Slowaaks dorp toen werd gedacht dat ze van de Satanskerk waren): Ciao Lucifer's feel good indie-pop is gemaakt om op te dansen. Na juichende reviews van oa. OOR, 3voor12 en Billboard ligt er een katapult vol nieuwe songs klaar om de wereld in geslingerd te worden. Daar hoort een tour bij, want liveshows zijn hun handelsmerk: “Ciao Lucifer stelt zich tot doel om geen podium te verlaten voordat ze de hele zaal aan het dansen hebben gekregen.” - NRC (Cultureel hoogtepunt van het jaar).

De songs op Clean Sheets zijn live uitvoerig getest voordat ze zijn opgenomen. Hierbij kregen ze hulp van de beste fans ter wereld. Via Ciao Luciphone organiseerden ze een geheime show om de nieuwe liedjes te spelen voor de fans. Het duo nam een selectie songs mee op tour door Europa om ze te perfectioneren, voordat ze de studio indoken. Daarna brachten ze de muziek naar Berlijn voor de oren van Robin Hunt (Stromae, Son Mieux, Bizzey), die de mix voor zijn rekening nam. Voor de masteringkunsten van Frederik Dejongh (Vive La Fête, New Cool Collective, Hooverphonic) reisde de EP af naar Vlaanderen.

Ciao Lucifer heeft hun show inmiddels doorontwikkeld tot een soort geflipte DJ-set, maar dan live. Mensen die ze nog niet kennen zijn altijd verbaasd dat het een duo betreft, want ze klinken als een volledige band en alles wat je hoort is ook écht live. Tijdens hun vorige tour namen ze elke avond tien voorprogramma’s mee en ook deze keer hebben ze weer allerlei gekke shit in petto om je een avond lang mee te slepen. Het voelt als een soort vrolijke, chaotische bruiloft waarop iedereen met elkaar trouwt.Lees meer