Charmless i

Na een optreden bij onze eigen ‘Club Pussycat’, waarbij startende bands in een intieme setting spelen, keert Charmless i nu terug met een eigen releaseshow! Charmless i is het geesteskind van de Nederlandse singer-songwriter Alex Pasveer, bekend van zijn voormalige band Steed. De band bestaat uit een energiek viertal met pakkende tracks, die zeker gewaardeerd zullen worden door fans van bands zoals New Order, Blur, Arctic Monkeys, Franz Ferdinand en Stone Roses. De band omschrijft de muziekstijl als 'Electro-Britrock'.

In september 2018 heeft de band de goed ontvangen debuut-EP 'First Coming' uitgebracht. De vier tracks op de EP zijn aanstekelijke rock hymnes waarbij een stevige gitaarsound wordt gecombineerd met hypnotiserende electro-pop met synth-bas en gelaagde vocalen. De nummers worden met recht “Catchy as hell” genoemd.

Deze show staat in het teken van de tweede EP ‘Next Level’, die klaarstaat om gefaseerd gereleaset te worden, startende met de single ‘Botox’ in januari 2019. Het productieproces van deze single is identiek verlopen aan dat van de tracks van de eerste EP: de snaren zijn opgenomen aan Alex’ Alkmaarse keukentafel, de electronica en de vocalen bij hem op zolder en de drums in studio GieSound in Zwolle, alwaar Guido Aalbers ook zijn vermaarde mixing madness op de track heeft losgelaten. Mastering is wederom verricht door Andy Vendette in New York. De tweede single wordt in maart uitgebracht, dus daar laat de band ons nog in spanning op wachten…

En de bandnaam is ironisch bedoeld natuurlijk. De leden zijn namelijk extreem charmant.Lees meer


TicketsSuggesties voor jou