Celine Cairo

De muziek van Celine Cairo laat zich het best omschrijven als sophisticated indie pop. Ze debuteerde met een door Fink opgenomen EP, bracht in 2016 haar debuutalbum “Free Fall” uit en won daarmee de Zilveren Notenkraker. Met haar gelaagde melancholie en aangrijpende stem stond ze in het voorprogramma van o.a. HAEVN, Dodie, Asgeir en Alex Vargas. Daarnaast stond ze op ESNS en verkocht ze onder meer Bitterzoet uit.

Overflow
Op 27 augustus 2021 komt het nieuwe album 'Overflow' uit. Ze werkte drie jaar lang tussen Londen en Amsterdam aan de nieuwe songs, waar ze samenwerkte met de Brit Tim Bran (London Grammar, Birdy, HAEVN) en de Duitser Benjamin Rheinlander (Laura Sjin, Benedict, Dave Buddha). Het resultaat is een sterk popalbum met daarop een mix van akoestische instrumenten, subtiele elektronica en haar kenmerkende stem. Celine’s verhalende lyrics over opgroeien in een snel veranderende en digitaliserende wereld zijn de kers op de taart.

Vanaf januari dit jaar zijn 3 tracks digitaal uitgebracht die samen al 180.000 keer gestreamd werden. Van de huidige track “The Fire” zal begin juni een speciale String Version uitkomen, opgenomen met Jonas Pap (Red Limo String Quartet, Eddie Vedder, Wende). “The Fire” stond recentelijk in de New Music Friday en op een Spotify billboard. De videoclip van “The Fire” is ondertussen al meer dan 40.000 keer bekeken. Eind juli zal de track “Pirouettes” uitkomen met een zeer bijzondere clip, gemaakt in samenwerking met regisseur Louka Hoogendijk (Zaad Van Karbaat, Good Boy).Lees meer