Celebrating Prince ft. former members of the NPG

The New Power Generation werd in 1990 opgericht door Prince. Deze ommekeer in zijn carrière noemde hij zelf zijn beste band ooit en zette hem op een nieuw muzikaal spoor - een vol van soul, funk en energie. Fans noemden de groep, die grote successen boekte met hits als "Diamonds & Pearls", "Cream" en "Sexy MF", dan ook al snel 'the funkiest band in the land'. 

Na een tribute aan Prince in 2016 en de overweldigende positieve respons die daaruit voortkwam, was het voor de voormalig leden van NPG duidelijk: toetsenist Morris Hayes, Sonny T, Tony M en Levi Seacer gingen in gesprek met een voormalig manager van Prince om een officiële reünie tot stand brengen die het nalatenschap van Prince in leven zou houden. 

Sindsdien is Celebrating Prince ft. former members of the NPG een feit. De bandleden hebben de krachten gebundeld met allerlei andere Prince alumni en artiesten van wereldklasse om een blijvend eerbetoon te brengen aan hun legendarische mentor. 

Na een jaar puzzelen met verschillende vocalisten, vond de band de perfecte toevoeging in de soulvolle en charismatische zanger MacKenzie uit LA. Zijn talent en de benadering van de songs komen tot hun recht op een manier die Prince zonder twijfel had goedgekeurd. De voormalig leden van the NPG respecteren de muziek en proberen de werkethiek en toewijding van Prince zo goed mogelijk vast te houden. De shows zijn een non-stop muzikale kaleidoscoop van de meest iconische hits uit Prince's carrière. Klassieke NPG songs wisselen ze moeiteloos af met populaire nummers als "1999", "Let's Go Crazy", "Purple Rain" en "Kiss". Lees meer